brak ikony stacji dysków w mój komputer
Started by moose, 06 Mar 2009 20:22
7 replies to this topic
Posted 06 March 2009 - 20:22
witam mam problem ze stacją dysków. Mianowicie od pewnego czasu (nie wiem jak to się stało) zniknęła mi ikona stacji dysków w mój komputer. Kieszeń stacji normalnie się otwiera. Nie wiem dokładnie jak ta stacja dysków się nazywa więc nie wiem czego szukać w menedżerze urządzeń. proszę o pomoc i z góry dziękuję
Posted 06 March 2009 - 21:36
Jak ci zniknela? Hmm... nie wiem, moze sprobuj otworzyc kompa odlaczyc kabelek zasilajacy i "tasmociag", a potem podlaczyc. Odpal kompa. Jak nadal nie bedzie widzial to znaczy ze duze "coś" nie tak masz z ta stacja dyskow
Gigabyte 970-UD3, AMD Phenom II X4 955, Gigabyte Radeon HD6770, 2x2GB GoodRam PC1600, Seagate Barracuda 1TB, OCz 500W, Windows 7 Pro 64-bit, Realtek RTL8139 50mbps, SE Xperia X10i
Posted 07 March 2009 - 10:56
Masz dysk w środku PC czy masz oddzielną kieszeń ? jeżeli masz kieszeń to rozkręć kompa i odepnij wszystkie kable i podepnij. Jeżeli masz podłączone standardowym pasmem to czerwony ostatni kable musi być po lewej stronie patrząc od przodu komputera.
Postaraj się pisać trochę jaśniej w twoim poście panuje lekki chaos.
Postaraj się pisać trochę jaśniej w twoim poście panuje lekki chaos.
Posted 15 June 2009 - 10:45
Khayyin, mam problem.kupiłem laptopa ,system xp i po miesiacu w moim komputerze nie pokazuje mi ikony stacji dysków co mam robić???
Posted 15 June 2009 - 14:45
Sprawdź w biosie czy przypadkiem nie jest wyłączona stacja dysków. Szukaj tej opcji pod hasłem ,,floppy".
Posted 16 June 2009 - 09:38
tylko ze w biosie nie było nic grzebane wiec jak to moglo sie stac???wczesniej ikona sie pojawiala po wyłaczeniu i ponownym właczeniu laptopa.a teraz nawet to nie pomaga

Posted 16 June 2009 - 11:28
Jeśli wcześniej już to występowało, to możliwe że stacja uległa uszkodzeniu.tylko ze w biosie nie było nic grzebane wiec jak to moglo sie stac???wczesniej ikona sie pojawiala po wyłaczeniu i ponownym właczeniu laptopa.a teraz nawet to nie pomaga
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users