Od baaardzo dawna, kiedys nawet co dzień, teraz co kilka dni dzwoni do mnie nr nieznany (zastrzeżony). Gdy odbieram nic komplenie nie słysze, żadnych szmerów, głosów ani oddechu... nic... Tak jakby ktos miał wył mikrofon i słuchał przez głośnik mnie. Podczas takiego połączenia nie mogłam nic kompletnie zrobić, tylko się odłączyć. Nie mogłam ani dac na głośnik, ani nagrac rozmowy, ani wejść w menu opcji. Gdy odrzucam połączenie to nie zapisuje się ono nawet na liście połączeń w telefonie, tak jakby nikt w ogóle nie dzwonił, nawet jak połączenie trwa b.długo. Już od dawna mam ten problem, zdąrzyłam zmienic juz pare numerów zmieniłam nawet telefon. Najpierw podejrzewałam, ze osoba, która miała mój tel podczas gdy miała go naprawić to wgrała mi jakis program, przez który do mnie dzwoniła w ten sposób i miałam podejrzenie również przechwytywania moich smsów i połączeń, przy wcześniejszej komórce na ekranie tel czesto pokazywał mi się znaczek, taki jakbym łączyła sie z internetem lub jakbym pobierała jakiegos mms- a. Podczas tego szybko padała mi bateria w komórce. Również sam zapalał się wyświetlacz w tel. Zmieniłam więc komórke, zmieniłam do tej pory wiele numerów. Ale za kazdym razem niestety jak sprawdzałam wiadomości na starym numerze to odp z mojego aktualnego nr. I tak sie ciągnie historia do dziś. Nadal mam te telefony. Obawiam się. Na początku to olewałam. Ale to juz trwa dwa lata, a może nawet dłużej. Chciałabym dowiedzieć się jak to możliwe, czy ktoś dzwoni do mnie poprzez jakiś program? Jak moge tą osobe namierzyć?

Dziwne połączenia z nr nieznanego.
Rozpoczęty przez TakaPani, 26 sty 2012 23:42
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 styczeń 2012 - 23:42
Napisano 27 styczeń 2012 - 08:23
Sądzę, że trzeba to zgłosić do operatora komórkowego. Chyba oni mają billingi połączeń, więc powinni być w stanie ustalić co jest nie tak. Stalking jest już karalny, więc druga opcja to policja. A jeśli dzwoni osoba z zastrzeżonym numerem, to telefon nie musi tego zapisywać. Zależy od wersji komórki i producenta oczywiście.
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Napisano 05 marzec 2012 - 15:20
Zadzwoń do BOK swojego operatora i każ im zablokować połączenia z numerów zastrzeżonych. Jaki masz model telefonu?
polecanelaptopy.wordpress.com

Napisano 19 sierpień 2012 - 10:51
Po zmianach kart i telefonów? Ciekawostka, która rzeczywiscie może rozwiązać Policja. Albo masz jakiś podsłuch (nie znam się, moge przypuszczać) albo sprawcą jest ktoś, kto zna Twój telefon. innego wytłumaczenia w obliczu wymian komórek nie znajduję.
Napisano 14 kwiecień 2025 - 19:57
SPYOne https://monitoringte...efonu-partnera/ przedstawia aplikację, która może być stosowana jako najlepsza aplikacja szpiegowska – ale czy to rzeczywiście działa w praktyce? Dużo mówi się o ich skuteczności, ale nie znalazłem wielu opinii użytkowników. Czy ktoś korzystał i może powiedzieć, czy dane z telefonu – dla przykładu nagrania, wiadomości czy lokalizacja – są faktycznie kompletne i aktualne? Jak wygląda bezpieczeństwo takich danych?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych