Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z dyskiem....

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukasz2d2

lukasz2d2
  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 22 styczeń 2012 - 13:50

Mam problem, otóż od jakiegoś czasu coś szwankuje mi w dysku. Otóż wczoraj jak siedziałem komputer włączył sie normalnie. Dzisiaj jak próbowałem włączyć pojawił mi się komunikat błąd dysku.... Ten błąd zdarza mi się często, nie wiem dlacxzego. Ale jak jak zrobiłem formata, i zrestartował mi się komputer to nie włącza mi sie tylko wyskakuje komunikat:
"Nie można uruchomić systemu Windows z powodu sprzętowego błędu konfiguracji dysku. Nie można dokonać odczytu ze wskazanego dysku
startowego. Sprawdź ścieżkę oraz dysk. Sprawdź w dokumentacji systemu Windows oraz w instrukcji obsługi sprzętu dodatkowe informacje na temat konfiguracji dysku." Nie wiem co się stało. Powiem jeszcze że sprawdzałm dysk na innym komputerze i to samo?
  • 0

#2 Duath

Duath
  • Redaktorzy
  • 2117 postów
  • Lokalizacja404

Napisano 22 styczeń 2012 - 17:26

Dysk sprawdzałeś na tym samym czy na innym kabelku/taśmie?
  • 0

Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W

Duath

#3 lukasz2d2

lukasz2d2
  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 22 styczeń 2012 - 20:12

z innego komputera sprawdzałem na innej taśmie. Ten dysk mi szwankował juz jakiś czas
  • 0

#4 silent

silent
  • Użytkownicy
  • 771 postów

Napisano 23 styczeń 2012 - 16:37

jeżeli problem logiczny (w strukturze logicznej) format powinien pomóc
sugerowałbym sprawdzenie raportów samrt, a najlepiej wykonanie testu
(jak masz dostęp do jakiejś dystrybucji linuxa live otwórz konsolę i napisz "smartctl -?" bez " oczywiscie - jak wyświetli się pomoc, a linux jest ci obcy - daj znać - poprowadzę "za rączkę")
jakieś "narzędzia" pod win też są
  • 0

#5 Kobomedia_pl

Kobomedia_pl
  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 30 styczeń 2012 - 12:47

Dokładnie jak w powyzszym posćie- wykonaj testy i wtedy będziesz wiedział co jest granbe. Tym bardziej,że dysk od jakiegoś czasu szwankował.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych