Pytanie w gruncie rzeczy proste. A więc mam w kompie czujniki temperatury ( kabel z końcówką z przezroczystą izolacją )oznaczone "VGA" - przy radiatorze procesora karty graficznej, "CPU" - przy radiatorze procesora płyty głównej i "SYS" w obudowie. Kabelki prowadzą bezpośrednio do ekraniku który mam na obudowie i widnieją godzina, i te 3 temperatury które wahają się w granicach 30-38 'C. Mam dodatkowo na kompie programy Everest i speedfan które pokazują zupełnie inne o wiele wyższe temperatury 40-52 'C. Przecież te programy też muszą korzystać z jakichś czujników - teraz pytanie : z jakich skoro temperatury są inne? Sa jakieś jeszcze? Jak wyglądają jeśli są ? Pozdrawiam.

Czujniki w obudownie - jakie i ile ?
Rozpoczęty przez adadjestmoc, 27 gru 2011 18:09
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 grudzień 2011 - 18:09
Napisano 27 grudzień 2011 - 20:04
Czujniki pokazują temperaturę radiatora... A te w Everescie temperaturę w środku procesora. To oczywiste, że na zewnątrz jest chłodniej
Napisano 27 grudzień 2011 - 21:13
http://imageshack.us.../815/chujn.png/
Dobra czyli twierdzisz ze czujnik jest w procesorze. Tak więc pytanie Czego temperatury pokazuje speedfan jak widac jest ich troche.
Dobra czyli twierdzisz ze czujnik jest w procesorze. Tak więc pytanie Czego temperatury pokazuje speedfan jak widac jest ich troche.
Napisano 27 grudzień 2011 - 21:18
Czujniki są na chipsecie, procesorze, układzie grafiki, w zasadzie każdemu układowi teorytycznie może towarzyszyć czujnik
Napisano 27 grudzień 2011 - 21:34
Czujniki są na chipsecie, procesorze, układzie grafiki, w zasadzie każdemu układowi teorytycznie może towarzyszyć czujnik
Co po kolei pokazuje speedfan?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych