Skocz do zawartości

Zdjęcie

Konwersja .webm

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 bukichektor

bukichektor
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 23 grudzień 2011 - 14:58

Witam

Jaki jest waszym zdaniem najlepszy program żeby prze-konwertować video w w formacie .webm na jakiś inny (np .mov .avi).
Żeby po konwersji video, przy takich samych parametrach pliku źródłowego: rozdzielczości, szybkości danych oraz ilości klatek na sekundę po konwersji plik zajmował mniej więcej tyle samo miejsca na dysku twardym.

Jad do tej pory próbowałem programu:
Free WebM Video Converter. Są dostępne następujące formaty na, które można plik .webm prze-konwertować:
MP4,WMV, AVI,MOV,MKV, FLV,SWF,3GP, M2TS
Jednakże przy konwersji pliku źródłowego na video o takiej samej jakości. Przy każdym z wymienionych powyżej formatów plik jest znacznie większy po konwersji niż plik źródłowy.

Ma ktoś jakieś propozycje programów?
Mogą być płatne lub bezpłatne
  • 0

#2 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 23 grudzień 2011 - 22:26

Ja przeważnie używam tego programu http://www.erightsoft.com/SUPER.html Jak dla mnie jest wystarczający.
  • 0

#3 ludek111

ludek111
  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 23 grudzień 2011 - 22:53

Ja używam MediaCoder. Trochę trzeba być w temacie by używać tenże program, ale po 10-15 min zabawy przekonwertujesz powiedzmy płytę blu-ray audio do jakiegoś tam powiedzmy ac3, albo mov do 3gp, mp4 i wszelkie inne kombinacje... Ogólnie program bardzo uniwersalny i godny polecenia. Korzysta z wielu rdzeni a przy odpowiedniej konfiguracji nawet można konwertować za pomocą karty graficznej.
SUPER też dobry program ale bardziej uboższy, chociaż bardziej dopracowany.
  • 0
There's completely no way to improve the Perfection.
E8200@4.25GHz | GA-EP45-UD3LR | Gainward GTS250 | 2xF3-1TB Matrix Raid | SB Audigy2
ModXStream 500W | Corsair 2x1GB XMS2 DHX + Patriot 2x1GB LLK CL4@1075MHZ | HE1225 |

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych