Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z ekranem w netbooku acer

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 ottiman

ottiman
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 13 grudzień 2011 - 12:21

Witam,

Mam problem, a dokładnie nie wiem co się stało z moją matrycą..
Acer'a Aspire One 722 mam od niecałych 2 miesięcy. Rano normalnie korzystałem z netbooka, działał elegancko, po powrocie z pracy otwierając klapkę i uruchamiając kompa ze stanu uśpienia zobaczyłem tą oto wielką plamę z róznymi krechami, zdjęcia poniżej:
http://imageshack.us.../p1010746v.jpg/

tutaj bliżej i po poruszaniu klapką:
http://imageshack.us.../p1010751v.jpg/

Czy mogło się coś takiego stać samoistnie?
Ponieważ mój brat który był w domu, uważa, że nic z tym komputerem nie zrobił. Dlatego chciałbym prosić Was o opinie i pomoc.
Z góry dziękuję.
  • 0

#2 szmajchel

szmajchel
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 13 grudzień 2011 - 21:15

Moim zdaniem matryca wylała w wyniku jakiegoś urazu. Jedynym wyjściem jest zakup matrycy bo raczej gwarancja tego nie uwzględnia, no chyba że sama z siebie? O.o?
  • 0

#3 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 15 grudzień 2011 - 18:49

To jest ewidentne uszkodzenie mechaniczne, matryca jest pęknięta, a w miejscach gdzie są te dwie czarne plamy to się zaczęło, musiałeś czymś to przycisnąć i wtedy pękło. Niestety pęknięcie może rozejść się dalej, więc jeśli chcesz go używać musisz wymienić matrycę. Sądzę, że koszt matrycy to będzie przynajmniej 300zł. Raczej nie masz co liczyć na to, że wymienią Ci tak uszkodzoną matrycę na gwarancji.
  • 0

Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę :) i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło :)

Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB  1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

#4 Mateo1991

Mateo1991
  • Użytkownicy
  • 57 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz / Munster

Napisano 21 grudzień 2011 - 11:15

Podaj dokładny model kompa to poszukamy ci matrycę pasującą do twojego kompa :P
ps. czy to nie jest "ACER ASPIRE ONE D260"??
  • 0
Posted Image

#5 Electroline_pl

Electroline_pl
  • Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 23 styczeń 2012 - 13:26

Możesz oddać do serwisu i zobaczysz co Ci powiedz,ile wynosiłby koszt naprawy. Nowa matryca nie jest droga,wiec możesz równie dobrze zakupić ja sam.
  • 0
www.electroline.pl - bezpieczne i tanie zakupy internetowe.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych