Witam.
Mam problem z mikrofonem [nie pierwszy], mianowicie chodzi o to, że gdy podłączyłem mikrofon [sam mic, bez słuchawek] i włączyłem "rejestrator dźwięku" - ten nie wykrywał mojego głosu. Chodząc po różnych forach i czytając przeróżne opinie sprawdzałem na wiele sposobów podłączenie mojego mikrofonu. Po przypadkowym [jakże desperackim] "klikaniu" w opcjach doszedłem do nazw typu "Front" "Rear" "Pink Front" "Grey Front" itd. itp. Pomyślałem, że nazwa "Pink" tyczy się różowego wejścia czyli w moim przypadku [i na pewno nie tylko] mikrofonu. Okazało się, że po włączeniu głośności tych opcji mój mikrofon połączył się z głośnikami i mówiąc do niego, słyszałem swój głos właśnie w owych głośnikach. Niestety "rejestrator dźwięku" nadal nie "słyszał" mojego mikrofonu. Chciałbym, żeby ktoś łaskawie poradził mi jak mógłbym naprawić ten problem. Najlepiej będzie jeżeli na końcu zaznaczę: mikrofon jest w pełni sprawny, mam program do karty graficznej "Realtek" z bardzo dziwnym i idiotyczną [moim zdaniem] nawigacją, zupełnie nie instynktowną.

Mikrofon
Rozpoczęty przez Chriss, 19 lut 2009 20:15
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19 luty 2009 - 20:15
#ten uºytkownik zosta?? zbanowany
-moderator
-moderator
Napisano 19 luty 2009 - 20:47
Cóż, jak mam zdobyć wszystkie potrzebne Ci informacje? Gdzie wejść itp. bo mnie nigdy te nazwy i rodzaje nie były potrzebne, do tej pory wszystko grało.
Załączone pliki
-moderator
-moderator
Napisano 19 luty 2009 - 21:02
Dodam, że kiedyś miałem mikrofon i po dłuższym "grzebaniu" we wszelakich ustawieniach doszedłem do tego, że w czasie rozmowy [przez Skype] - mój współrozmówca owszem słyszał mnie, ale również każdy dźwięk z mojego komputera, czyli np. kiedy włączałem muzykę to on ją słyszał, jakiegokolwiek dźwięku bym nie włączył [czy to dostępności w komunikatorze, czy muzyki, ostatecznie dźwięków z odwiedzanych przeze mnie stron internetowych] słyszał go ze zdwojoną głośnością. Nie potrafiłem tego zlikwidować, ale przynajmniej dogadywałem się, bo było mnie słychać. Być może to ma jakieś znaczenie i pomoże w rozwiązaniu mojego problemu.
#P.S. Proszę napisać mi w jaki sposób zdobyć potrzebne do rozwiązania problemu informacje [dot. sprzętu, oprog. itp.]
#P.S. Proszę napisać mi w jaki sposób zdobyć potrzebne do rozwiązania problemu informacje [dot. sprzętu, oprog. itp.]
-moderator
-moderator
Napisano 19 luty 2009 - 22:30
Też kiedyś miałem taki problem, jakie masz oprogramowanie zainstalowane aktualnie??
Napisano 20 luty 2009 - 15:35
Mam jakiÅ› REALTEK.
-moderator
-moderator
Napisano 20 luty 2009 - 19:03
http://download.chip...pl_1002939.html pobierz te ,także Realtek .Nic nie przestawiaj po prostu niech będzie domyślnie ,odpisz efekt

Napisano 20 luty 2009 - 20:42
No mam właśnie taki i nic, podpowiedziano mi, żebym W "windowsowym" menadżerze urządzeń wszedł w regulację nagrywania i zaznaczył tam urządzenie nagrywające - mikrofon, ale nie mam tam opcji "urządzenie nagrywające". Zawsze wszystko działa mi poprawnie, np. kamera, głośniki... wszelkie urządzenia, które podłączam są natychmiast znajdowane i instalowane nawet bez potrzeby użycia płyty instalacyjnej, tylko zawsze coś z mikrofonem, a jak chce ustawic w ustawieniach tak jak mi ludzie radzą urządzenie nagrywające na mikrofon to niestety nie ma takiej możliwości. Nie wiem co robić.
-moderator
-moderator
Napisano 20 luty 2009 - 20:54
w prawym dolnym rogu pasku zadań windows kliknij 2 razy na głośniczek,powinno wyświetlić ci się okno "regulacja głośności" weź Opcje>właściwości>zaznacz nagrywanie
i tam właśnie masz .
i tam właśnie masz .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych