Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bsod SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION- Windows 7

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Freeskier

Freeskier
  • Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 21 listopad 2011 - 22:35

Witam, mam problem. Co troche wyskakują mi te Bsody. Wysakują wtedy, gdy slucham muzyki. Pamięć sprawdzalem Memtestem86, ORTHOSEM. Aktualizowałem sterowniki, chociaż gdyby ktoś mogł wyjaśnić jak zaktualizować karte graficzną jaką mam napisaną niżej w sygnaturce, bradzo bym byl wdzięczny, bo jedynie co zrobilem to odinstalowałem stare, pobralem nowsze i wgrałem stery do tej karty. Kompuyter mam podkręcany, wszystkie temperatury w normie, procesor nie przekracza 62* na rdzeniach. Wcześniej gdy byl podkęcony wszystko działało, probowałem rownież ustawienia domyślne, bez rezultatu. Proszę o pomoc.
  • 0

#2 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 21 listopad 2011 - 23:47

A próbowałeś odinstalować sterowniki płyty głównej i zainstalować najaktualniejsze przeznaczone pod ten model płyty głównej?
Obstawiałbym jednak walniętą kość RAM, jak masz możliwość to wypinaj po kolei każdą i sprawdź jaki efekt (ewentualnie załatw skądś zamiennik żeby system ruszył).
  • 0

Dołączona grafika

#3 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 22 listopad 2011 - 00:01

Jak długo testowałeś pamięci memtestem?
  • 0

#4 Freeskier

Freeskier
  • Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 22 listopad 2011 - 14:38

blisko 2 godzin
  • 0

#5 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 22 listopad 2011 - 14:51

Lepiej jakby podziałał całą noc zapętlony. 2 godziny to bardzo mało w testowaniu pamięci.
  • 0

#6 Freeskier

Freeskier
  • Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 22 listopad 2011 - 15:42

Dobrze, dziś puszcze na całą noc, jutro zdam raport :)
  • 0

#7 Freeskier

Freeskier
  • Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 22 listopad 2011 - 15:48

A mam pytanie, czy jak wykaze jakiś error, to tylko wyświetli że to error, czy opisze przyczyne?
  • 0

#8 Iuliano

Iuliano
  • Użytkownicy
  • 415 postów
  • LokalizacjaSworne Gacie,Tumidaj

Napisano 22 listopad 2011 - 16:42

Przyczyny takiego błędu nie musi być pamięć choć również może,a także sterowniki np karty graficznej ,stan dysku.
  • 0

#9 Freeskier

Freeskier
  • Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 22 listopad 2011 - 17:08

Właśnie nie moge zaktualizować sterow do karty graficznej, bo niewiem jak, tylko jak wyzej napisalem usunolem stare i grałem nowe.
  • 0

#10 Iuliano

Iuliano
  • Użytkownicy
  • 415 postów

Napisano 22 listopad 2011 - 17:23

Podaj jaką posiadasz kartę graficzną lub wpisz nazwę swojej karty z dopiskiem driver i wyszukiwarka znajdzie.
  • 0

#11 Freeskier

Freeskier
  • Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 22 listopad 2011 - 18:06

Wszystkie stery zaktualizowane. Tylko jedno pytanie, pobrałem stery ze strony ATI, lecz karte mam z firmy Sapphire, ale taki sam modle karty, wszystko będzie ok z tymi sterami?
  • 0

#12 Iuliano

Iuliano
  • Użytkownicy
  • 415 postów

Napisano 22 listopad 2011 - 18:35

Skoro zaktualizowałeś sterowniki i pobrałeś ze strony AMD to jest wszystko w porządku.Z tej strony ściągasz sterowniki do karty graficznej.To właśnie AMD wydaje sterowniki do kart takich jak Sapphire.
  • 0

#13 Freeskier

Freeskier
  • Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 22 listopad 2011 - 18:42

Nawet wyczyściłem BOIOS, i nic. Widocznie to nie wina sterownikow, BIOSu, musze sprawdzić jeszcze tą pamięć tym memtestem.
  • 0

#14 Iuliano

Iuliano
  • Użytkownicy
  • 415 postów

Napisano 22 listopad 2011 - 19:04

Jeżeli chcesz sprawdzić pamięć za pomocą Memtest 86 to sprawdzaj każdą kość z osobna. Możesz zobaczyć czy na 1 kości będą problemy z komputerem. Skanowałeś komputer programem antywirusowym.Sprawdź też dysk za pomocą HD Tune czy Crystal Disk Info.
  • 0

#15 Freeskier

Freeskier
  • Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 22 listopad 2011 - 19:29

Mam tylko 1 kość, 1 jednym slocie, w drugim, niewiem czemu w ogole nie dziala. Skan robiłem, zrobie jeszcze raz.
  • 0

#16 Iuliano

Iuliano
  • Użytkownicy
  • 415 postów

Napisano 22 listopad 2011 - 19:57

Zobacz jeszcze w Dzienniku podglądu zdarzeń. Wejdź w Mój komputer-> Zarządzaj.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych