Witam, jestem początkującym uczniem wiec proszę o wyrozumiałość dostałem na prace kontrolną jak w temacie napisane żeby porównać procesory , a zbytnio nie wiem jak to zrobić więc proszę o skazówki ,poradę itp.
Z góry dziękuje.

Porównaj prcesory AMD i INTELA
Started by cetan, 15 Nov 2011 11:33
2 replies to this topic
Posted 15 November 2011 - 11:33
Posted 15 November 2011 - 16:49
Zobacz na jakimkolwiek portalu jakieś testy procesorów AMD oraz Intela pod względem wydajności,obsługi instrukcji.Równie dobrze masz opisane na stronach producentów,walory tych procesorów.
Posted 15 November 2011 - 18:45
Zacznij od historii danych firm. Później pierwsze produkty. Możesz wspomnieć o najbardziej topowych produkcjach Intela oraz AMD. Jakie np przełomy były po drodze, kto jakie architektury wprowadzał etc. Jako dobre porównanie wydajności procesorów polecam Ci stronkę AnandTech. Tutaj od razu z linkiem do komparatora: http://www.anandtech.com/bench/CPU/2
Pasuje również wspomnieć o budowie niektórych procesorów. Jak masz zdjęcia (które wyglądają prawie jak rentgen procka), to możesz opisać co jak się nazywa. No i oczywiście rady luliano.
Pasuje również wspomnieć o budowie niektórych procesorów. Jak masz zdjęcia (które wyglądają prawie jak rentgen procka), to możesz opisać co jak się nazywa. No i oczywiście rady luliano.
Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W
Duath
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users