Jeżeli było robione gniazdo ładowania, to musieli wyciągnąć płytę główną, więc i możliwe, że zbyt słabo docisnęli kabel od kamery. Ja jednak bardziej stawiałbym na poluzowanie się kabla przy samej kamerze( chociaż przy ewentualnie złym położeniu kabla po naprawie, mógł się naciągnąć i odczepić przy płycie ), czyli musiałbyś odczepić tzw. lcd bezel od back covera żeby się tam dostać. Teoretycznie nie jest to trudne, ale łatwo można połamać zaczepy i obudowa może Ci się wtedy nie schodzić. Tak czy siak, trzeba by najpierw sprawdzić właśnie kwestię poluzowania się kabla, a nie od razu uszkodzenia kamery, kabla, bądź płyty głównej. Owszem może i z logów można wywnioskować, że kabel jest poluzowany bo sygnał nie przechodzi pomiędzy poszczególnymi przewodami, ale dla mnie osobiście jest to stanowczo za słaby argument by jednoznacznie stwierdzić usterkę, ale tak jak wspomniałem trzeba najpierw sprawdzić tą możliwość bo jest najłatwiejsza do wyeliminowania. Jeśli nawet kabel nie byłby poluzowany, a rozkręciłbyś czy to przy płycie czy przy kamerze, to proponuję odpiąć kamerę na chwilę i ponownie ją podłączyć. Spotkałem się z przypadkami, w których taki manewr reanimował kamerę

Jeśli to nie pomoże to trzeba by "przedzwonić" kabel, a dopiero później zająć się kamerę lub płytą.
Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę
i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło 
Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB 1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3