chciałam wyłączyć ten proces. w usługach, w "Windows Driver Foundation - User-mode Driver Framework" tryb uruchomienia dałam na wyłączony, jednak proces ten wciąż się pojawia w menedżerze zadań. co jeszcze trzeba zrobic żeby to wyłączyć?
wdfmgr.exe nie chce się wyłączyć?
Rozpoczęty przez Nela, 05 lis 2011 23:07
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 05 listopad 2011 - 23:07
Napisano 06 listopad 2011 - 00:09
Spróbuj jeszcze:
1. Za pomocą programu Ccleaner, uruchomić, zakładka Narzędzia->Autostart, szukasz "wdfmgr.exe", jeśli znajdziesz to wyłączasz.
Lub
2. Start-> uruchom (z klawiatury: znaczek windows + r) -> wpisz "msconfig" -> zakładka uruchamianie -> szukasz "wdfmgr.exe", jeśli znajdziesz to odhaczasz.
Dodatkowo możesz wykonać trick, otwierasz notatnik, wklejasz:
1. Za pomocą programu Ccleaner, uruchomić, zakładka Narzędzia->Autostart, szukasz "wdfmgr.exe", jeśli znajdziesz to wyłączasz.
Lub
2. Start-> uruchom (z klawiatury: znaczek windows + r) -> wpisz "msconfig" -> zakładka uruchamianie -> szukasz "wdfmgr.exe", jeśli znajdziesz to odhaczasz.
Dodatkowo możesz wykonać trick, otwierasz notatnik, wklejasz:
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UMWdf] "Start"=dword:00000004I plik zapisujesz jako np. "wpis.reg", odpalasz go podwójnym kliknięciem i dodajesz informację do rejestru.
Napisano 06 listopad 2011 - 16:49
A czy ten proces to nie jest czasem proces krytyczny? To mi wygląda na zarządzanie sterownikami i jeśli się go wyłączy, coś może przestać działać!
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Napisano 06 listopad 2011 - 17:32
"wdfmgr.exe is part of Microsoft Windows Media Player 10 and above. This process decreases compatibility problems whilst the product is in use. 'This program is a non-essential process, but should not be terminated unless suspected to be causing problems. '".
http://www.processli...s/wdfmgr/25509/
http://www.processli...s/wdfmgr/25509/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych