Jump to content

Photo

Ustawienie Routera Pomocy Początkujący

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Cad0s

Cad0s
  • Użytkownicy
  • 1 posts

Posted 21 September 2011 - 16:12

Witam jestem początkujący kupiłem sobie routera WAR-54GS a w domu mam jeszcze 2 routery 1 który odbiera od dostawcy a drugi który rozprowadza ten internet po domu. No i moje mieszkanie a raczej dom jest duży więc do swojego komputera dokupiłem sobie router WAR-54GS i teraz tu pytanie a raczej prośba o ustawienie Routera tak aby odbierał internet WI-FI. Oczywiście Router jest podłączony do mojego kompa kablem i ma oczywiście antenkę ;].

Proszę o POmoc
  • 0

#2 Duath

Duath
  • Redaktorzy
  • 2117 posts
  • Lokalizacja404

Posted 21 September 2011 - 17:29

Dokładnie Ci nie powiem, bo nie wiem jak wygląda menu w tym routerze, ale powiem Ci, co powinieneś szukać.

W ustawieniach WiFi przełącz router na tryb APclient (Access Point Client - czyli, że może łączyć się do innych routerów)
Powinieneś mieć wyszukiwanie sieci. Jeśli masz wyszukiwanie to zaznacz daną sieć oraz skonfiguruj połączenie dla niej (hasło, rodzaj zabezpieczenia WPA/WEP etc)
Jeśli nie masz wyszukiwania tylko w pełni manualną konfigurację to jako SSID wpisujesz nazwę sieci (WiFi) w swoim domu, rodzaj zabezpieczeń i hasło jeśli masz.
Zapisujesz i powinno działać.
  • 0

Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W

Duath

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users