Szukam zasilacza i obudowy
Napisano 19 wrzesień 2011 - 11:01
Napisano 19 wrzesień 2011 - 13:07
Witam. Jest jakiś konkretny powód przemawiający za tą firmą czy to po prostu kwestia przyzwyczajenia?Witam. Zamierzam kupić obudowę oraz zasilacz firmy CHIEFTEC. Szukam dobrej seri obu tych produktów.
1. Chieftec i dobra jakość w dobrej cenie? Niestety ale obecnie to niemożliwe...Kiedyś mieli dobre i solidne obudowy ale te czasy minęły bodajże jakieś 4 lata temu. To samo się tyczy zasilaczy, które nigdy nie były w czołówce pod żadnym względem (sam miałem kiedyś zasilacz z serii GPS i po pól roku nie dało się przy nim normalnie pracować).Nie namawiajcie mnie na zmianę firmy, gdyż to i tak nie ma sensu. Zasilacz interesuje mnie ok. 750W. Cena nie gra roli, tzn gra, ale głównie chodzi mi o jakość itp.
2. Powiedz czego wymagasz od obudowy i zasilacz, to dobierze się Tobie coś, z czego będziesz naprawdę zadowolony a nie przyjdziesz na forum za pół roku i będziesz pytał o fan-swapa w zasilaczu
multi multa sciunt nemo omnia...
Napisano 19 wrzesień 2011 - 16:14
Napisano 19 wrzesień 2011 - 16:36
CHIEFTEC BPS-950C
co o nim możecie powiedzieć?
Obudowę wybrałem natomiast:
CHIEFTEC CH-08B-B
Napisano 19 wrzesień 2011 - 17:06
Co do obudów chifteca to jakoś mi one nie podchodzą. Ani pod względem estetycznym, ani funkcjonalnym.
Napisano 19 wrzesień 2011 - 17:09
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Napisano 19 wrzesień 2011 - 18:31
Ty się lepiej dowiedz czy ów "znajomy" chce Ci wcisnąć coś co mu zalega w sklepie czy też po prostu nie potrafi nic innego polecić bo sam zna tylko Chiefteca...Powiedzmy, że to przyzwyczajenie, ale dostanę także zniżkę od znajomego.
Co do obudowy to wiadomo raczej kwestia gustu i ta wybrana przez Ciebie nie jest zła ale osobiście skłaniałbym się ku większemu braciszkowi Fractal Desgin Arc Mini czyli Arc Midi Tower. Może nie ma ona kompatybilności z E-ATX ale blachy ma równie solidne a jest kilka klas nowsza, bardziej praktyczna i tańsza. Co do zasilacza to naprawdę nie wiem po co Ci coś o takiej mocy skoro nowoczesna maszynka podczas obciążenia pobiera ok. 300 Watt czyli optymalnym zasilaczem będzie jednostka o mocy rzędu 550-600.
multi multa sciunt nemo omnia...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych