Płyta DVD DL
Posted 18 September 2011 - 13:40
Posted 18 September 2011 - 16:59
Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W
Duath
Posted 18 September 2011 - 21:32
Jakim programem wypalasz płytkę? Próbowałeś np. PowerISO ?
Demon. Problem w tym, że mi samej płyty w ogóle nie wczytuje, a w poprzednich tak - próbowałem.
Jaką masz nagrywarkę? Masz pewność, że obsługuje ona płytki DL? Spróbuj jeszcze np tym programem: CDBurnerXP. Darmowy całkiem niezły.
Mam pewność, że czyta.
Jak otrzymałeś obraz płyty? Sam robiłeś?
Obraz płyty .iso, sam nagrywałem na płytę, grę pobrałem z torrenty.org.
Posted 18 September 2011 - 22:59
Kup oryginał i nie będziesz miał takich problemów.Obraz płyty .iso, sam nagrywałem na płytę, grę pobrałem z torrenty.org.
Posted 19 September 2011 - 14:11
>SetupNew\seup.cpp (140)
PAPP:
PVENDOR:
PGUID:
$15.0.0.498
@Windows Service Pack 3 (2600)
IE Version: 7.0.5296.0
Jeśli coś trzeba pobierać to od razu dajcie linki.
Posted 23 September 2011 - 14:02
Posted 23 September 2011 - 22:03
Jak otwierasz w programie PowerISO, powinieneś widzieć obraz płytki, na dole okna wybierasz DVD 8,5 GB, następnie Wypal.
Jeśli w którymś kroku występuje błąd, podaj jego treść.
Jeśli normalnie włączam "Setup" - "uruchom plik bezpośrednio" wyskakuje to:
>SetupNew\seup.cpp (140)
PAPP:
PVENDOR:
PGUID:
$15.0.0.498
@Windows Service Pack 3 (2600)
IE Version: 7.0.5296.0
Jeśli dam opcję "Wypakuj tymczasowo", to instalacja niby idzie, ale instalują się jakby same dodatki.
Próbując Twojego sposobu - nie mogę znaleźć "wypal"
Posted 23 September 2011 - 22:53
Normalka, instalator potrzebuje reszty plików.Jeśli normalnie włączam "Setup" - "uruchom plik bezpośrednio" wyskakuje to:
To powinno być zależne od odpalonego instalatora (jeśli ich jest więcej na płytce/obrazie płyty) jednak możliwe, że całość wymaga instalacji z napędu.Jeśli dam opcję "Wypakuj tymczasowo", to instalacja niby idzie, ale instalują się jakby same dodatki.
Pardon, "Nagraj" (ikonka płytki z ogienkiem pod spodem).Próbując Twojego sposobu - nie mogę znaleźć "wypal"
Można też ustawić liczbę napędów na np. 2 i zamontować obrazy płyt (prawy przycisk myszy na pliku obrazu płyty->PowerISO->Ustaw liczbę napędów->X, ...->PowerISO->Zamontuj obraz do napędu, teraz możesz się poczuć jakbyś miał tę płytkę działającą, zamieszczoną w napędzie).
Posted 24 September 2011 - 12:34
Normalka, instalator potrzebuje reszty plików.
To powinno być zależne od odpalonego instalatora (jeśli ich jest więcej na płytce/obrazie płyty) jednak możliwe, że całość wymaga instalacji z napędu.
Pardon, "Nagraj" (ikonka płytki z ogienkiem pod spodem).
Można też ustawić liczbę napędów na np. 2 i zamontować obrazy płyt (prawy przycisk myszy na pliku obrazu płyty->PowerISO->Ustaw liczbę napędów->X, ...->PowerISO->Zamontuj obraz do napędu, teraz możesz się poczuć jakbyś miał tę płytkę działającą, zamieszczoną w napędzie).
Jak klikam "nagraj" wyskakuje mi: "Dysk nie jest pusty".
Mogę kupić kolejną już płytę DL, ale muszę mieć konkretne instrukcje jak to nagrać, żeby działało na 100 procent. Chociaż i tak nie widzę w tym sensu, bo wcześniej nagrywałem dobre pliki. Podwyższam stawkę, za pomoc wyślę SMS za 20zł +vat, więc naprawdę warto.
Posted 24 September 2011 - 17:06
"Dysk nie jest pusty", a próbowałeś wcześniej już coś na nim wypalać czy nośnik pierwszy raz wylądował w napędzie?
No plik gry mam na nim.
Posted 24 September 2011 - 22:22
po 2: Napęd w którym odtwarzasz już nagrana płytę DL to ten sam którym tą płytę nagrałeś czy inny?
po 3: Olej DL. Zrób iso, spakuj go win rarem tak aby porobił party po 4GB i nagraj na tańsze zwykłe DVD. Jak będziesz chciał instalować z płyty to wrzucisz party na dysk, rozpakujesz, zemulujesz (w deamonie) i zainstalujesz.
po 4: pod warunkiem że to na pewno to iso z którego już instalowałeś ( na początku pisałeś że z tego pliku już instalowałeś)
Posted 25 September 2011 - 11:20
No plik gry mam na nim.
To nie ma co się dziwić dlaczego nie da się wypalić, przecież płytka nie jest czysta
Zależy od Ciebie, możesz kupić jeszcze jedną DL i wtedy spróbować.
Nawiązując do metody @Łukasz P z podzieleniem obrazu to łatwiej to zrobić automatycznie, w PowerISO masz opcję Kompresuj (obok ikonki wypalenia płytki)->Wybierasz plik źródłowy->Klikasz "Ustawienia zaawansowane..."->Zaznaczasz "Podziel na wiele woluminów", w okienku "Rozmiar woluminu" wybierz "Autodetekcja".
Jednak możliwe, że ten pewnie nie będzie umożliwiał instalacji bezpośrednio z płytki (nie sprawdzałem dlatego użyłem wyrazu "możliwe" ).
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users