Skocz do zawartości

Zdjęcie

Monitor

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 19dudek28

19dudek28
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 31 sierpień 2011 - 20:33

Witam!
Mam taki problem, a mianowicie kiedy gram w League of Legends to od jakiegoś czasu(tydzień moze dwa) wylącza mi sie codziennie po 2-3 razy monitor i zdaża sie tak, ze resetuje mi się komputer.Gadalem z kilkoma ludzmi, ktorzy mieli podobne sytuację i mowia ze mieli albo przepaloną karte graficzna, albo cos z wiatraczkiem(nie pamietam dokladnie co), albo 1 osoba miala cos z BIOSem.Jezeli to jest jakiś problem, który da się naprawić wysylajac do naprawy lub jakąś część, którą da się wymienić proszę napiszcie.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
  • 0

#2 Duath

Duath
  • Redaktorzy
  • 2117 postów
  • Lokalizacja404

Napisano 31 sierpień 2011 - 22:21

Najpierw proponuję porządnie odkurzyć komputer. Jeśli nie masz sprężonego powietrza, zrób to używając pędzla i odkurzacza. Ewentualnie gdzie nie dostaniesz można dmuchnąć, ale nie opluj niczego. Sprawdź czy będzie różnica w pracy.

Sprawdź temperatury programem HWMonitor. Zrób tak: włącz program, później w coś chwilę pograj, wyłącz grę, zrób screenshota (zrzut ekranu). Interesują nas temperatury procesora, karty graficznej, dysku twardego. Jak dasz radę daj screeny wszystkiego - nie zaszkodzi.

Jeśli masz możliwość pożycz od kogoś kartę graficzną i zobacz, czy na innej też tak się będzie działo. Albo daj swoją na sprawdzenie.
  • 0

Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W

Duath

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych