Czerwona ramka po uruchomieniu komputera!
Napisano 29 sierpień 2011 - 20:19
... zmieniłem we WŁAŚCIWOŚCI GRAFIKI (nawet nie wiem co dokładnie) coś z cząstkami czy częstotliwością... na 120 Hz (było 30 czy 60) i wtedy pojawiło się: czarny ekran, a na środku ramka czerwono biała i tam napisy i w tym FV: 120 Hz (jeśli trzeba wszystkie napisy to podam) i tak teraz ciągle przy włączaniu kompa - na początku logo Windows, ładowanie i potem ta ramka tylko jeszcze słychać głos uruchamianego windowsa.
Czy ktoś wie jak naprawić ten idiotyczny błąd? Uruchomiłem system w trybie awaryjnym, ale tu nie mogę wejść we właściwości grafiki bo by było po problemie sad.gif.
proszę o pomoc, pozdrawiam
PS. jeśli trzeba coś więcej podać, opisać piszcie.
Napisano 29 sierpień 2011 - 21:37
Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło
Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB 1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3
Napisano 29 sierpień 2011 - 23:23
Napisano 30 sierpień 2011 - 08:24
a teraz nie wiem gdzie to znaleźć, szukam w panelu zarządzania, ale nie ma
Napisano 30 sierpień 2011 - 10:07
XP: Prawy przycisk myszy na pulpicie -> Właściwości -> Ustawienia -> kliknij Zaawansowane -> karta Monitor
Vista: Prawy przycisk myszy na pulpicie -> Personalizuj -> Ustawienia ekranu -> Ustawienia zaawansowane -> karta Monitor
7: Prawy przycisk myszy na pulpicie -> Personalizuj -> Ekran -> Dopasuj Rozdzielczość -> Ustawienia Zaawansowane -> karta Monitor
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych