Może ktoś coś zaproponuje zanim udam sie do serwisu ( niestety pogwarancyjnego ). Gdy chcę właczyć kompa ( hp pavilion ) zapalaja sie wszystkie światełka i nagle klops,wszystko gaśnie i po wszystkim. Tak jest na zasilaniu i bateria i kabelkiem. Czy to może być płyta główna? Mam nadzieję,ze nie,bo koszt nowej mnie zrujnuje. A laptop ma dopiero rok!!!

Dlaczego nie startuje????
Rozpoczęty przez ewaibartek, 09 sty 2009 14:19
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 styczeń 2009 - 14:19
Napisano 06 maj 2009 - 17:40
Miałem to samo z moją Toshibą. W serwisie mi powiedzieli że padła grafika (zintegrowana). Jednak jak podłączyłem zewnętrzny monitor wszystko ładnie chodziło. Spróbuj jak masz możliwość. I ustaw w BIOS'ie aby automatycznie wykrywał monitor
Napisano 06 maj 2009 - 18:20
przykro mi ale na to nic nie mogę poradzić...ale nie oto się rozchodzi a laptop ma rok jest na gwarancji?? bo z tego co wiem to w laptopie nie da się wymieniać części.....nie wiem jak z płytą...ale laptop powinien być na gwarancji bo zazwyczaj na komputery różnego rodzaju m.in. też laptopy mają po 2 lata gwarancji
Napisano 06 maj 2009 - 20:03
Tak jak powiedział mcfly102, do laptopów raczej nie kupisz zapasowych części, możliwe że w serwisie ci wymienią. a laptopa włączasz jak jest na baterii czy podłączasz zasilacz? jak na baterii to podłącz zasilacz
bo być może niema wystarczającego napięcia.
możliwe także że to wina pamięci RAM, to można wymienić, idziesz do sklepu kupujesz i zapytaj się czy wstawią ci ją

możliwe także że to wina pamięci RAM, to można wymienić, idziesz do sklepu kupujesz i zapytaj się czy wstawią ci ją

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych