Dziekuje jeszcze raz przekopiuje tylko dane na dysk zewnetrzny i zabieram sie za przywracanie systemu po wszystkim napisze co i jak. Pozdrawiam serdecznie
Samsung RC510
Started by Agnieszka02, 31 Jul 2011 12:31
29 replies to this topic
Posted 25 August 2011 - 16:45
Posted 25 August 2011 - 17:19
Dane bedą sie godzine kopiowac, dlatego w miedzy czasie zapytam- po wciśnieciu F4 pojawi sie normalny kreator instalacji Windows 7, a nie jakiś "straszny, czarny ekran z białymi literami " ?
Posted 25 August 2011 - 17:22
Nie będzie to ekran instalacji Windows 7 (chociaż bardzo podobny), ale zwykły graficzny (nie tekstowy) program. Spokojnie, będzie obsługa myszki i nie będziesz musiała wpisywać żadnych długich poleceń .
Tutaj masz filmik jak to będzie wyglądało:
Tutaj masz filmik jak to będzie wyglądało:
Posted 25 August 2011 - 18:41
Jest problem Zrobiłam wszystko dokładnie jak na filmiku i.... i nic. Bo całej procedurze komputer włączył się tak jak dzisiaj , a trwało to 25 minut. Dlaczego nic sie nie stało ? FN, alt + c i e nadal nie działa, i ciągle klapa. O co chodzi ? Utworzył sie tylko na dysku D folder o pojemności 11 giga, a nazwie Samsung Recover, a w nim pliki :
http://imageshack.us...eztytuupau.png/
http://imageshack.us...eztytuupau.png/
Posted 25 August 2011 - 18:43
Ja miałam klinąc restore, czy backup jak na filmiku ?
W sumie to restore znaczy przywracac no cóż moge ten folder spokojnie wywalic z dysku i zacząc procedure jeszcze raz ?
W sumie to restore znaczy przywracac no cóż moge ten folder spokojnie wywalic z dysku i zacząc procedure jeszcze raz ?
Posted 25 August 2011 - 18:52
Restore. Filmik wkleiłem do pokazania jak wygląda program . Ale nic się nie stało. Folder możesz spokojnie usunąć.
Posted 25 August 2011 - 18:53
Posted 25 August 2011 - 18:55
Wybierz Complete Restore .
Do zobaczenia (efektu )!
Niestety po przywróceniu systemu znajduje się dużo niepotrzebnych (w większości) programów producenta. Jeżeli poprzednio ich nie odinstalowałaś i laptop włączał się szybciej, to raczej nie jest ich wina. Ale dla pewności daj nam screena zainstalowanych programów (np. z Panelu Starowania), a my Ci napiszemy, które możesz spokojnie usunąć.
Norton był już zainstalowany, czy go doinstalowałaś? Spróbuj jeszcze przeczyścić porządnie komputer CClanerem z opcjami jak na pierwszej stronie.
Klawisz Fn działa już dobrze?
Do zobaczenia (efektu )!
Niestety po przywróceniu systemu znajduje się dużo niepotrzebnych (w większości) programów producenta. Jeżeli poprzednio ich nie odinstalowałaś i laptop włączał się szybciej, to raczej nie jest ich wina. Ale dla pewności daj nam screena zainstalowanych programów (np. z Panelu Starowania), a my Ci napiszemy, które możesz spokojnie usunąć.
Norton był już zainstalowany, czy go doinstalowałaś? Spróbuj jeszcze przeczyścić porządnie komputer CClanerem z opcjami jak na pierwszej stronie.
Klawisz Fn działa już dobrze?
Posted 25 August 2011 - 18:55
To do "zobaczenia"
Posted 25 August 2011 - 20:55
I po bólu przywróciłam system do ustawień fabrycznych. Małe ć i ę działa, jednak duże ć nie o co chodzi ? Reszta dużych polskich znaków tak: Ę Ą Ń Ł Ź Ż... Przycisk Fn raz działa, raz nie. Kolejnym problemem jest Chrome. Pobrałam, zainstalowałam, ale nie działa. Raz wyskoczyło takie czarne okno- jak w konsoli windows i klapa. Norton cały czas wyświetla mi komunikat o plikach cookie śledzących mój komputer. Co się dzieje ? Nie mam już sił do tego komputera
EDIT: Po zainstalowanie ponad 100 (!!!) aktualizacji wszystko zaczęło dobrze działać. Mogę pisać już duże Ć Chrome działa i generalnie wydaje mi się, że już powinno być dobrze. Muszę jednak popracować jeszcze, gdyż system za długo się uruchamia. Wszystko niepotrzebne wyrzuciłam z autostartu. Co jeszcze można zrobić ?
Generalnie chciałam jeszcze raz (i będę kolejne sto razy) podziękować za pomoc
Ps. Dlaczego Norton cały czas wykrywa mi te pliki cookie szpiegujące ? Wcześniej, gdy używałam Nortona nie było takiej sytuacji.
Ps2 Skrót Fn+F8 dotyczący Easy Speed Up nie działa. Generalnie mimo, że pobrałam tę aplikacje i zainstalowałam w menu start się nie pojawia tylko w panelu sterowania w usuwaniu programów. Jak mogę uruchomić ten program ?
EDIT: Po zainstalowanie ponad 100 (!!!) aktualizacji wszystko zaczęło dobrze działać. Mogę pisać już duże Ć Chrome działa i generalnie wydaje mi się, że już powinno być dobrze. Muszę jednak popracować jeszcze, gdyż system za długo się uruchamia. Wszystko niepotrzebne wyrzuciłam z autostartu. Co jeszcze można zrobić ?
Generalnie chciałam jeszcze raz (i będę kolejne sto razy) podziękować za pomoc
Ps. Dlaczego Norton cały czas wykrywa mi te pliki cookie szpiegujące ? Wcześniej, gdy używałam Nortona nie było takiej sytuacji.
Ps2 Skrót Fn+F8 dotyczący Easy Speed Up nie działa. Generalnie mimo, że pobrałam tę aplikacje i zainstalowałam w menu start się nie pojawia tylko w panelu sterowania w usuwaniu programów. Jak mogę uruchomić ten program ?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users