Skocz do zawartości

Zdjęcie

Haloooo mam dość nietypowy problem xd

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 ankhana

ankhana
  • Użytkownicy
  • 20 postów
  • LokalizacjaNowy Targ

Napisano 18 lipiec 2011 - 20:57

Elo wszystkim !
Mam problem... Nie mogę zalogować się na Facebooku, próbowałam na Naszej-Klasie, nie mogę włączyć Gadu-Gadu (dodam, że web.gadu-gadu działa normalnie, a gg.pl i mojageneracja.pl już nie). Po chwili logowania na Fb wyskakuje informacja "Przekroczono limit [...]" i jest opcja "Spróbuj ponownie" klikałam kilka razy, ale to nie działa. Pomyślałam od razu o wirusach i wybrałam updatowanie AntiVirem, a po zupdatowaniu - nadal to samo! Problem dotyczy tylko serwisów kontaktowych. Bardzo proszę o pomoc.;]
Pozdrawiam. :)
  • 0
Sygnatura edytowana. Nie prosimy użytkowników o wręczanie plusów. Jeżeli uznają to za stosowne, sami je dadzą.

#2 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 18 lipiec 2011 - 21:16

A z jakiego programu antywirusowego korzystasz?
  • 0

Dołączona grafika

#3 ankhana

ankhana
  • Użytkownicy
  • 20 postów
  • LokalizacjaNowy Targ

Napisano 19 lipiec 2011 - 12:50

A z jakiego programu antywirusowego korzystasz?

Jest nim Avira AntiVir Personal...
  • 0
Sygnatura edytowana. Nie prosimy użytkowników o wręczanie plusów. Jeżeli uznają to za stosowne, sami je dadzą.

#4 ankhana

ankhana
  • Użytkownicy
  • 20 postów
  • LokalizacjaNowy Targ

Napisano 19 lipiec 2011 - 12:57

Ale i tak wątpię, że to ma związek z wirusami, moje pytanie: Czy to nie jest problem w którychś z ustawień? To bardzo dziwne, że niektóre strony działają a serwisy kontaktowe - nie. I to już prawie tydzien...
pozdr;]
  • 0

#5 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 19 lipiec 2011 - 13:26

Wykonaj test:
Naciśnij z klawiatury Start(znaczek windows) + R, w okienku uruchamiania wpisz:
ping -t www.facebook.com
Powinno pojawić się okienko/konsola z wynikami odpowiedzi, zrób screena z tą konsolą i wrzuć na neta :D
  • 0

Dołączona grafika

#6 ankhana

ankhana
  • Użytkownicy
  • 20 postów
  • LokalizacjaNowy Targ

Napisano 19 lipiec 2011 - 13:37

no ok, ale jakiego chcesz screena ; D
no bo tak:
pojawił się ten cały wiersz poleceń czy coś takiego i...
Tych literek jest w cholerę .. xD

Zależy Ci na screenie:
a)Z początku wierdza
B)Środka wiersza
c)z końca wiersza
d)kilka screenów, ujmujące całość wiersza ?
  • 0

#7 ankhana

ankhana
  • Użytkownicy
  • 20 postów
  • LokalizacjaNowy Targ

Napisano 19 lipiec 2011 - 13:42

Jeszcze dodam, że Poczta.onet i poczta na wirtualnej-polsce też nie działają ;) (czyli znów serwisy kontaktowe...)
  • 0

#8 mw_1975

mw_1975
  • Użytkownicy
  • 2535 postów

Napisano 19 lipiec 2011 - 15:04

A ty nie masz czasem wyłączonej obsługi Cookies w przeglądarce?
  • 0
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W

#9 ankhana

ankhana
  • Użytkownicy
  • 20 postów
  • LokalizacjaNowy Targ

Napisano 19 lipiec 2011 - 15:50

A ty nie masz czasem wyłączonej obsługi Cookies w przeglądarce?

a jak mogę to sprawdzić?;D
jeżeli na msconfigu to all usługi włączone są. .. ;]
  • 0

#10 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 19 lipiec 2011 - 15:56

Nie pisz posta pod postem. Jakiej przeglądarki używasz?
  • 0

#11 ankhana

ankhana
  • Użytkownicy
  • 20 postów
  • LokalizacjaNowy Targ

Napisano 19 lipiec 2011 - 16:06

Przeglądarka - Firefox 5. :]
  • 0

#12 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 19 lipiec 2011 - 17:28

web.gadu-gadu działa normalnie, znaczy że ma włączone.
Obojętnie z jakiego miejsca, ważne żeby było widać te cyferki i literki :P
  • 0

Dołączona grafika

#13 mw_1975

mw_1975
  • Użytkownicy
  • 2535 postów

Napisano 20 lipiec 2011 - 07:27

Proponuję taką akcję: włączyć FF5 i wejść w narzędzia>>Dodatki>>Wtyczki i sprawdzić, czy są pododawane Adobe Flash, Schockwave, MS Silverlight i Java. Bez tego FF nie będzie obsługiwał pewnych części kodu witryny. Potem wejść w Narzędzia>>Opcje i na karcie Treść sprawdzić, czy pole "Włącz obsługę JavaScript" jest zaznaczone. Jeśli nie, to zaznaczyć.
  • 0
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W

#14 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 20 lipiec 2011 - 09:48

@up, gdzie tam Flash, Schockwave, MSS czy Java podczas logowania na NK czy GG? :D
Prędzej obstawiałbym blokadę nałożoną przez usługodawcę internetowego ;P

Można spróbować przeinstalować protokół TCP/IP ale szczerze wątpię czy to coś da.

PS: Czekam na zrzut ekranu :)
  • 0

Dołączona grafika

#15 ankhana

ankhana
  • Użytkownicy
  • 20 postów
  • LokalizacjaNowy Targ

Napisano 20 lipiec 2011 - 12:33

Mam wszystkie wtyczki wyżej wymienione włączone.
  • 0

#16 ankhana

ankhana
  • Użytkownicy
  • 20 postów
  • LokalizacjaNowy Targ

Napisano 20 lipiec 2011 - 12:35

http://www.dropmocks.com/mX5iH
  • 0

#17 ankhana

ankhana
  • Użytkownicy
  • 20 postów
  • LokalizacjaNowy Targ

Napisano 22 lipiec 2011 - 18:30

Proszę o prędką pomoc, dzisiaj chciałam wejść na mistrzowie.org ale strona mi się nie załadowała. Jest dokładnie taki sam problem jak z Facebookiem, N-K, Poczcie, etc.
Bo niedługo forum przestanie mi działać... Tylko DLACZEGO TAK SIE DZIEJE i JAK TO NAPRAWIĆ?! : (
  • 0

#18 kmak35

kmak35
  • Użytkownicy
  • 11 postów
  • Lokalizacjamałopolskie

Napisano 22 lipiec 2011 - 18:33

Jeżeli pisze że przekroczona limit to nie bedzie to w 99 % wina wirusa . Jeżeli jesteś tym szczęśliwcem i masz zimienne IP to je zmień a po czy się zaloguj i ma już być ok . Te problemy wynikają z tego że zbyt dużo użytkowników na raz chce się tam zalogować. Jeżeli to nie pomoże winna będzie leżała po stronie przeglądarki int... może firefox 5 coś nawala wtedy zainstaluj straszą wersje firefox (firefox 4 też jest dobry)
  • 1

#19 kmak35

kmak35
  • Użytkownicy
  • 11 postów
  • Lokalizacjamałopolskie

Napisano 22 lipiec 2011 - 18:36

Jeżeli pisze że przekroczona limit to nie bedzie to w 99 % wina wirusa . Jeżeli jesteś tym szczęśliwcem i masz zimienne IP to je zmień a po czy się zaloguj i ma już być ok . Te problemy wynikają z tego że zbyt dużo użytkowników na raz chce się tam zalogować. Jeżeli to nie pomoże winna będzie leżała w firefox'ie
zainstaluj wtedy starszą wersje, bardziej sprawdzoną ...sorry jak usunąć ten cytat bo mój poprzedni post jest dobry a ten cytan nacisnołem przez przypadek i niewiem jak to wyrzucić

• 1

#20 ankhana

ankhana
  • Użytkownicy
  • 20 postów
  • LokalizacjaNowy Targ

Napisano 24 lipiec 2011 - 21:07

wporzo , z postem nic się nie stało, nie przejmuj się. : ] dziękuję bardzo za pomoc! :*
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych