Jump to content

Photo

Słaby komputer czy coś da nowa karta graficzna?

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Junger

Junger
  • Użytkownicy
  • 5 posts

Posted 11 July 2011 - 15:06

Witam, mam stary komputer powiedział bym, że bardzo, bardzo stary głównie jego celem jest korzystanie z internetu i tylko z tego bo raczej jakaś gra typu GTA SA nie będzie działać płynnie wiem z własnego doświadczenia bo mi przecinała w nie których momentach no nie powiem grać się dało ale było z 20-25 FPS. No ale chciał bym byście sprawdzili report te wszystkie dane o komputerze i napisali czy jak bym zmienił tylko kartę graficzną na jakąś lepszą to czy by to coś dało i w GTA SA bym mógł grać płynnie bez ścinek a także oglądać youtuba też na 360 lub więcej a nie na 240 gdzie jakość jest brzydka przy czym na tym mi nie tną filmiki. :P

Nie wiem czy to dobry dział na ten temat i gdybym się jednak pomylił to prosił bym o przesunięcie :)

No i się nie przestraszcie gdy zobaczycie takie słabe parametry :P Z góry dzięki.

Report w załączniku.

Attached Files

• 0

#2 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 posts
  • LokalizacjaWrocław

Posted 11 July 2011 - 17:09

No w sumie wymiana grafiki powinna pomóc :) bo procek spokojnie da radę, pamięci masz o 300 MB więcej niż jest wymagane :) musiałbyś jeszcze trochę zwolnić miejsca na partycji systemowej bo przez to może Ci też trochę zamulać. Powiedz jeszcze jaki masz zasilacz ?
  • 0

Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę :) i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło :)

Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB  1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

#3 Junger

Junger
  • Użytkownicy
  • 5 posts

Posted 11 July 2011 - 18:24

Codegen "S" 300 woltowy a model 300x1. Słyszałem że palą się strasznie :P
  • 0

#4 Duath

Duath
  • Redaktorzy
  • 2117 posts
  • Lokalizacja404

Posted 12 July 2011 - 23:42

Zasilacz do wymiany (ale super mocnego kupować nie trzeba). Do tego komputera założyłbym jakiegoś GFa FX5200 albo 6200 64-bit aby wyszło niewielkim kosztem no i minimum 512MB ram bym jeszcze wsadził. Najlepiej jakbyś tam wsadził kość 1GB i resztę, co masz. Tylko uważaj, aby kość, którą kupisz była podobna do tych, co masz w PC. To znaczy, że za czasów panowania pamięci DDR ważne było to czy kości są jedno czy dwustronne. Często bywało tak, że jak się mieszało te kości razem bardzo często sypało BSoDami, co było bardzo irytujące.
  • 0

Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W

Duath

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users