Jump to content

Photo

Wirusy

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Bra

Bra
  • Użytkownicy
  • 12 posts

Posted 09 July 2011 - 22:42

Cześć.
Nie znam się za dobrze na komputerach, więc mam pytanie.
Moje antywirusy są niestety nieaktualne i teraz nic nie chroni mojego komputera.
Czy teraz mogę mieć na komputerze jakieś wirusy, mimo tego, że się one nie pokazują?
Kiedyś pamiętam jak miałam wirusa, to zawsze okienko wyskakiwało, że znaleziono wirusa.
Niby z komputerem nic się nie dzieje. Przy włączaniu trochę wolno chodzi, ale po czasie wszystko jest ok.
Te antywirusy są nieaktualne już od kwietnia.
  • 0

#2 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 posts
  • LokalizacjaPasieka

Posted 09 July 2011 - 23:15

Tak, możesz mieć wirusy. Nawet aktualny antywirus nie gwarantuje 100% ochrony. Jak nazywa się twój program? Czemu go nie zaktualizujesz?
  • 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#3 Bra

Bra
  • Użytkownicy
  • 12 posts

Posted 10 July 2011 - 09:14

Mam DAEMON Tools Lite i Eset NOD32. Zakładam już temat o tym, nie wiem jak się je aktualizuje. Mam zapisane jakieś linki, że tam znajdę klucze do Eset NOD32.
  • 0

#4 Iuliano

Iuliano
  • Użytkownicy
  • 415 posts
  • LokalizacjaSworne Gacie,Tumidaj

Posted 10 July 2011 - 11:15

Deamoon Tools to program do robienia obrazów płyt.Jeśli na program Eset wygasła licencja to możesz zainstalować darmową Avirę lub cały pakiet Comodo Internet Security.Posiadając pakiet IS będziesz lepiej zabezpieczony niż mając tylko antywirusa.
  • 0

#5 Bra

Bra
  • Użytkownicy
  • 12 posts

Posted 13 July 2011 - 09:49

Dobra ściągnę Avirę, a co mam zrobić jeżeli wyskoczy mi nagle kilka wirusów np. Trojan albo jakiś inny. Jak sobie z nimi poradzić?
  • 0

#6 Bra

Bra
  • Użytkownicy
  • 12 posts

Posted 13 July 2011 - 09:58

A co myślicie o tym programie antywirusowym Avast? bo jednak go ściągam.
  • 0

#7 adi760

adi760

Moderator

• Junior mod
  • 419 posts

Posted 13 July 2011 - 10:45

Avast jest dobry, ale ma dużo fałszywych alarmów.
  • 0
AMD Phenom X4 955 3,2Ghz | Xigmatek Gaia | ASRock 880G Pro3 | Gigabyte Radeon 6850 1GB OC | 2x2GbB RAM DDR3 Kingston 1333Mhz | Samsung 500GB | Chieftec GPS-550A | Windows 7 Pro 64bit |BenQ 22 cale full HD |

#8 ludek111

ludek111
  • Użytkownicy
  • 446 posts

Posted 13 July 2011 - 18:31

Ja zawsze używam Eset Smart Security, mam go legalnie ale nie płacę za niego. Można użyć tej strony do wygenerowania klucza na kolejny miesiąc na 1 adres e-mail (e-maili można posiadać nieskończoność;] ) http://www.eset.eu/d...ess-trial-form. Wszystko legalnie, nikt się nie czepia. Oczywiście generowałem tylko raz ;>
  • 0
There's completely no way to improve the Perfection.
E8200@4.25GHz | GA-EP45-UD3LR | Gainward GTS250 | 2xF3-1TB Matrix Raid | SB Audigy2
ModXStream 500W | Corsair 2x1GB XMS2 DHX + Patriot 2x1GB LLK CL4@1075MHZ | HE1225 |

#9 morticore

morticore
  • Użytkownicy
  • 292 posts

Posted 13 July 2011 - 19:13

Ja korzystam od kilku miesięcy z składaka: AVG, Panda USB Vaccine i Comodo (firewall i defence+) i jestem usatysfakcjonowany.
  • 0

#10 Bra

Bra
  • Użytkownicy
  • 12 posts

Posted 15 July 2011 - 14:40

Właśnie oddałam komputer do naprawy, bo zainstalowałam tego Avasta i zawiesił się podczas skanowania. Gdy go włączałam, cały czas się zawieszał przy byle jakiej opcji, nie dało się do odwiesić. Ten gość co go naprawiał usunął wszystkie programy antywirusowe, z tego co teraz patrze, usunął mi nawet niektóre programy np. do odtwarzania muzyki.
Teraz komputer mi szybko, fajnie chodzi. Powiedział również, żebym nie instalowała programów antywirusowych, bo teraz wirusy są niegroźne i gdy jakiś będzie, to żebym znowu mu ten komputer dała, to on je usunie. Nie wiem co teraz robić? Kiedyś nie miałam programu antywirusowego i po godzinie miałam trojana.
Czy zainstalować jakiegoś antywirusa? czy nie? jak myślicie?
  • 0

#11 Fenris

Fenris
  • Użytkownicy
  • 350 posts

Posted 18 July 2011 - 13:06

Nie instaluj, żeby chodzić do niego co 2 miesiące i płacić za naprawę. Nie wiem ile to kosztowało, ale zakładając, że 50zł, to za 2 takie wizyty masz powiedzmy Pandę IS w nowej wersji na rok i jeszcze resztę:P Lepiej zainstaluj, nawet jak to ma być zestaw darmowych.

Ja zawsze używam Eset Smart Security, mam go legalnie ale nie płacę za niego. Można użyć tej strony do wygenerowania klucza na kolejny miesiąc na 1 adres e-mail (e-maili można posiadać nieskończoność;] ) http://www.eset.eu/d...ess-trial-form. Wszystko legalnie, nikt się nie czepia. Oczywiście generowałem tylko raz ;>

Legalnie? Takie polskie myślenie... Ja tam wolę wydać kasę na grę albo program, bo dzięki temu oni będą mieli więcej pieniędzy na udoskonalanie gry/programu. Dlatego m.in wiedźmin II był robiony z takim rozmachem, bo sporo osób jednak kupiło oryginalną wersję.
  • 0
Intel Core2Duo E7400-2.80GHz @ 3.80GHz Pentagram Karakorum
OCZ 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 Reaper
Asus HD4870 512MB DDR5
MSI P45 NEO-F
Tacens Sagitta LUX
Chieftec Green Angel 500W

Są dwie grupy użytkowników: Ci, którzy robią kopie zapasowe i ci, którzy zaczną robić kopie zapasowe.

#12 Bra

Bra
  • Użytkownicy
  • 12 posts

Posted 18 July 2011 - 15:12

Tylko, że ja za naprawę nic nie płace, on to za darmo robi.
Ale problem w tym , że boję się o swój komputer, że te wirusy mogą go zniszczyć. Na razie nigdzie nie jest napisane, że mam jakiegoś wirusa, tak jak kiedyś to było.
A znacie jakieś dobre antywirusy, które nie będą aż tak bardzo spowalniały pracy komputera?
Wcześniej tak jak wspomniałam, miałam Eset NOD32, ale po czasie strasznie powoli mi komputer chodził, a jak zainstalowałam Avasta, to już całkiem. Chodzi mi o darmowe antywirusy.
  • 0

#13 AsPhAlT!

AsPhAlT!
  • Użytkownicy
  • 2 posts

Posted 23 July 2011 - 22:43

Wirusy same z siebie nie zniszczą Ci komputera(chyba, że trafisz na tzw podpalacza - zwiększa napięcie na poszczególne podzespoły przez co się palą, ale szanse to jedna na milion). Ciężko jest stwierdzić który antywirus jest najlepszy. Możesz conajwyżej kierować się testami w których wygrywa Norton i Kaspersky lecz oba programy są płatne.

Podpinam się pod post kolegów wyżej - instaluj Avira Antywirus; Avast ma za dużo fałszywych alarmów
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users