Orientuje się ktoś w jakich cenach oscyluje pocięcie grafiki pod portal? Od czego to zależy? Czy koderowi muszę dać pociętą grafikę czy sam się tym zajmie? Czy mogę sobie zaprojektować co chcę i da radę to zrealizować czy są jakieś normy? Proszę o podpowiedź ponieważ będę zlecać coś takiego grafikowi ale chcę mu pokazać wstępny projekt, dla niego to nic wielkiego, ale nie wiem jak z kodowaniem tego.
Pocięcie grafiki pod portal
Rozpoczęty przez vnl780, 06 lip 2011 21:35
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 lipiec 2011 - 21:35
Napisano 06 lipiec 2011 - 21:42
Zamkniesz się do 200zł. Zależy czy opierać się to będzie na statycznej grafice, czy szablon na być modyfikowalny poprzez dodawanie nowych paneli.
Do obowiązków osoby odpowiedzialnej za prezentacje należy oczywiście zakodzenie strony użyciem XHTML'a oraz CSS'a. O to się martwić nie musisz.
Do obowiązków osoby odpowiedzialnej za prezentacje należy oczywiście zakodzenie strony użyciem XHTML'a oraz CSS'a. O to się martwić nie musisz.
Napisano 06 lipiec 2011 - 22:19
Obawiałem się że więcej, lepiej zlecić to firmie czy jakiemuś użytkownikowi z forum graficznego? Oczywiście umowa o dzieło musi być.
Raczej szukam hym coś rozbudowanego. Ale w sumie - to stworzenie szablonu kosztowałoby mnie 150 zł to zakodowanie nie dużo więcej? Troszkę dziwne, ciekawy jestem ile grafika a ile kodowanie kosztuje.
Raczej szukam hym coś rozbudowanego. Ale w sumie - to stworzenie szablonu kosztowałoby mnie 150 zł to zakodowanie nie dużo więcej? Troszkę dziwne, ciekawy jestem ile grafika a ile kodowanie kosztuje.
Napisano 06 lipiec 2011 - 22:58
Tworzenie grafiki z reguły jest droższe, jednak czasami bardziej opłaca się zlecać grafikowi całe wykonanie (tworzenie grafiki + pocięcie).
Ceny są mniej więcej takie jak kolega podał, nawet zaryzykowałbym stwierdzeniem, że pocięcie do 100/150 zł Cię wyniesie.
Moim zdaniem śmiało można pisać do użytkowników forów, jednak zwrócić uwagę żeby nie był to świeży użytkownik tylko 'ze stażem'.
Ceny są mniej więcej takie jak kolega podał, nawet zaryzykowałbym stwierdzeniem, że pocięcie do 100/150 zł Cię wyniesie.
Moim zdaniem śmiało można pisać do użytkowników forów, jednak zwrócić uwagę żeby nie był to świeży użytkownik tylko 'ze stażem'.
Napisano 06 lipiec 2011 - 23:07
Okej, dzięki za rade. A co do umowy o dzieło - bo jak dam np. 150 - 200 zł i ktoś mi tego nie wykona, to co darować? Lepiej mieć to na papierze.
Napisano 07 lipiec 2011 - 00:19
Oki, będę pamiętać, dobra jutro szukam kogoś hehe. Dzięki za pomoc.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych