Witam ponownie,
mam pytanie do Was. Czy format plików PNG sprawdza się na stronach ze względu na dobrą jakość, niezłe możliwości oraz różne stopnie krycia które potrzebują formatu PNG??? Bo np. w Firefox będzie wszystko w porządku ale jak zobaczyłem w IE to jakość i tak spada... wszystko jest wtedy nie tak a jak wiadomo trzeba wszystko dostosować dla każdego, bo nie każdy korzysta z Opery czy Firefoxa....
Format png na stronach
Started by vnl780, 06 Jul 2011 21:32
11 replies to this topic
Posted 06 July 2011 - 21:32
Posted 06 July 2011 - 21:40
Ludzie używają PNG ze względu na przeźroczystość i przyzwyczajenie. A jeżeli chodzi o przyzwyczajenie to lepiej JPG na jakąś mało stratną kompresję ustawić i będzie git.
Posted 06 July 2011 - 22:20
W sumie to masz rację ale co z IE? Tam png jest fatalnie postrzegane, brak przejrzystości przede wszystkim.
Posted 06 July 2011 - 23:01
Co Ty gadasz, albo masz niesamowicie starą przeglądarkę albo coś źle sprawdzasz
IE od wersji 7 obsługuje przezroczystość obiektów PNG, do tego straty jakości nie dostrzeżesz gołym okiem.
Odpowiadając, tak. Sprawdza się. Jednak czasami rozsądniej jest wybrać GIF/JPG. Format PNG to raczej jeśli chcemy skorzystać z przezroczystości
IE od wersji 7 obsługuje przezroczystość obiektów PNG, do tego straty jakości nie dostrzeżesz gołym okiem.
Odpowiadając, tak. Sprawdza się. Jednak czasami rozsądniej jest wybrać GIF/JPG. Format PNG to raczej jeśli chcemy skorzystać z przezroczystości
Posted 06 July 2011 - 23:08
Mam starszą niż IE7 Ale nie każdy aktualizuje je hehe, i tym oto sposobem można sobie sknocić opinię
Posted 07 July 2011 - 00:16
Ja używam Google Chrome.
Ale testuje na prawie każdej.
Ale testuje na prawie każdej.
Posted 07 July 2011 - 10:31
Wiadoma rzecz Ale denerwują mnie opinie "nobków" korzystających z owych przeglądarek starszych niż IE7... negatywne opinie itd. Nie moja wina że ktoś nieudolnie stworzył taką przeglądarkę
Posted 14 July 2011 - 02:46
Ja mam problem tego typu, w przeglądarkach Opera, Chrome i Firefox menu mam po prawej stronie, a w IE po lewej, całkiem inaczej wszystko jest, dlaczego? Dla mnie to dziwne i śmieszne, w dodatku nigdy czegoś takiego nie widziałem.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users