Jump to content

Photo

jak to udowodnic?

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 bloody

bloody
  • Użytkownicy
  • 3 posts

Posted 30 June 2011 - 12:12

Dzień dobry,
mam okropny problem, choć dla was może się wydać niepoważny, to od tej sprawy zależy bardzo wiele w moim życiu. Ktoś twierdzi, że znalazł na jednym z portali randkowych moje konto. Jest przekonany, że to ja jestem na zdjęciach z wyjątkiem jednego, które oskarżający rzekomo widział na moim komputerze, co jest absolutnie niemożliwe, bo ja wszystkie zdjęcia które tam są, widzę pierwszy raz. Nie da się przetłumaczyć, że to nie ja, ponieważ na fotografiach jest dziewczyna podobna posturą ciała do mnie, o identycznym kolorze włosów i mało widocznej twarzy (zakrytej włosami lub okularami przeciwsłonecznymi), jedno zdjęcie dobrze obrazujące twarz ewidentnie należy do jakiejś modelki, jednak osoba która posądza mnie o to, że to konto należy do mnie, twierdzi, że widziała tą fotografie u mnie na komputerze (absurd!). Błagam pomóżcie jak mam udowodnić, że to nie ja! Rozmowa z osobą która mnie o to oskarża nic nie da, ona potrzebuję dowodów w postaci np adresów IP z którego to konto zostało założone i najlepiej ustalenia z jakiej miejscowości faktycznie ta osoba pisze. Pomocy!
  • 0

#2 kopeczekx11

kopeczekx11
  • Użytkownicy
  • 40 posts

Posted 30 June 2011 - 13:52

Co ja bym zrobił na Twoim miejscu - kazał się odwalić i powiedział że nic nie będę udowadniać. Nie moje zdjęcia...
Ciężko to będzie udowodnić bo czyje chcesz mieć IP? Portal Ci nie wyda adresów IP to raz [przynajmniej mnie nikt nie wydaje nawet jak postraszę Policją hehe].
I co to za osoba cię nęka? Najlepiej znajdź ze dwie osoby, całkiem inne i pokaż że podobieństwo jest możliwe, w dodatku ten ktoś chyba nie chodził na lekcje biologii ;P Dobra zdjęcia zdjęciami a dane? Jest jakieś imię, nazwisko, mail?
  • 0

#3 bloody

bloody
  • Użytkownicy
  • 3 posts

Posted 01 July 2011 - 12:09

To jest portal randkowy. Nie ma tam nic poza miejscowością zamieszkania, którą według podejrzanego specjalnie ustawiłam inną.. Gdybym zdobyła maila tej osoby, to czy da się na jego podstawie odszukac IP, a na podstawie IP ustalic z jakiego miasta rzeczywiście ta osoba pisze?
  • 0

#4 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 posts
  • LokalizacjaKoszalin

Posted 01 July 2011 - 19:48

Jeśli ta druga osoba twierdzi że to ty, to niech ona sama to udowodni, a nie ty masz się jeszcze tłumaczyć. Ale ludzie teraz mają problemy. :/
  • 0

#5 bloody

bloody
  • Użytkownicy
  • 3 posts

Posted 02 July 2011 - 12:21

A jeśli powiem, że to mój narzyczony, który teraz chce odejśc? Jak mi chcecie odpisac "to niech odejdzie skoro Ci nie wierzy" - to dziękuję za taką radę. Nie znacie przebiegu całej sytuacji. Z resztą pytałam o coś innego...
  • 0

#6 seqqes

seqqes
  • Użytkownicy
  • 660 posts

Posted 02 July 2011 - 12:34

Spróbuj nawiązać kontakt z tą osobą, która wygląda jak ty :P
  • 0

#7 kopeczekx11

kopeczekx11
  • Użytkownicy
  • 40 posts

Posted 25 August 2011 - 07:20

IP po pierwsze czyjegoś nie dostaniesz, musisz mieć nakaz :) wiem bo ostatnio mi było potrzebne i WP.pl nie wydało bez nakazu i potwierdzenia policji.
  • 0

#8 Duath

Duath
  • Redaktorzy
  • 2117 posts
  • Lokalizacja404

Posted 25 August 2011 - 08:23

A masz założone konto na nk facebook czy inne portale społecznościowe?

EDIT: Aj, mój błąd, nie zauważyłem daty startu tematu ^^
  • 0

Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W

Duath

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users