wyłączanie się komputera
Napisano 22 czerwiec 2011 - 21:21
Napisano 22 czerwiec 2011 - 21:36
Podaj model komputera, może się przydać
Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło
Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB 1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3
Napisano 22 czerwiec 2011 - 21:53
Model dokładny znajdziesz na spodzie notebooka (na ogół jest opisany Model i koło niego jest P/N i S/N -> tych nie podajesz na forum).Podaj model komputera, może się przydać
A dla ścisłości: laptop podpięty do sieci (gniazdka), wciskasz Power, włącza się, ładowanie, ładowanie i stop: opisz proszę na czym staje komputer (czy jest to jeszcze BIOS (takie tam dziwne rzeczy się wyświetlają - liczby i literki; czy Windows -> jeśli tak to w jakim momencie)...
Pozdro
Napisano 23 czerwiec 2011 - 09:18
Model dokładny znajdziesz na spodzie notebooka (na ogół jest opisany Model i koło niego jest P/N i S/N -> tych nie podajesz na forum).
A dla ścisłości: laptop podpięty do sieci (gniazdka), wciskasz Power, włącza się, ładowanie, ładowanie i stop: opisz proszę na czym staje komputer (czy jest to jeszcze BIOS (takie tam dziwne rzeczy się wyświetlają - liczby i literki; czy Windows -> jeśli tak to w jakim momencie)...
Pozdro
dochodzi do BIOS a i się wyłącza. ]
znalazłam model FUJITSU SIEMENS ESPRIMO Mobile V5535
zainstalowałam system i wyświetlają mi się komunikaty przy włączaniu:
"system windows nie moze utworzyc katalogu profilu tymczasowego. powodem moze byc brak wystarczających praw zabezpieczeń, jeśli ten problem bedzie sie powtarzac skontaktuj sie z administratorem sieci"
biorę ok i nastepny:
"system windows nie moze zaladowac profilu uzytkownika ale zalogowal cie uzywajac domyslnego profilu systemowego
szczegół:system nie moze odnalezc okreslonej sciezki"
co mam zrobić?
Napisano 24 czerwiec 2011 - 18:04
Napisz proszę jeszcze:
- jaki to jest Windows?
- czy instalujesz go z płytki?
- czy był oryginalnie dołączony do notebooka (chodzi mi o to czy na ew. płytce instalacyjnej jest logo/nazwa producenta notebooka)?
- czy siostra nie włączyła przypadkiem jakiegoś sprzętowego szyfrowania dysku?
- czy komputer był używany w domenie (np. w pracy) (tu musisz zapytać się siostry)?
Dla mnie wygląda to jak problem po systemie ustawionym do działania w domenie (stąd komunikaty). Dziwi mnie jednak, że po instalacji takie coś od razu wyskakuje. Może to również być wynik sprzętowego szyfrowania dysku - brak zdjęcia zaszyfrowania przed reinstalacją mógł dać taki efekt też. jak napisałem - ciekawy przypadek.
Pozdro
Napisano 24 czerwiec 2011 - 18:20
Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło
Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB 1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych