Witam mam pytanie mój brat w szkole zepsuł podobno zasilacz, czy da sie jakos go zniszczyc grzebiąc z tyłu komputera ??
Oto informacja jaka dostała moja mamuska
Po rozmowie z administratorem sieci przekazuje niezbedne dane do naprawy komputera DELL. Uszkodzeniu uległ zasilacz(przełączony przełącznik 230/115v....)
Koszt naprawy to ok 390zł(koszt zasilacza 80 Euro +transport 20zł +koszt naprawy). Nie ma mozliwosci zainstalowania zasilacza uniwersalnego.W załaczeniu dokumentacja zdjeciowa.........itd.
Co o tym myslicie ??
Z góry dziękuje za wypowiedź
Zepsutu zasilacz czy da sie go uszkodzić ???
Rozpoczęty przez IdePoCiebie, 17 cze 2011 18:01
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 czerwiec 2011 - 18:01
Napisano 23 czerwiec 2011 - 14:15
niech poda model zasialcza, nie ma nic czego nie mozna by zastąpić... Nie sądze zeby w szkole był sprzęt który wymagał by takiej kasy!
Poza tym ja sprawdził bym czy poprostu przewod jest ok. i podłaczyl komputer w innym miejscu, innym kablem. Zwalić wine na zasilacz najprosciej, moze to cos innego?
Pozatym podaje wiecej informacji bo na tej podstawie administrator sieci mowi jednoznacznie ze to zasilacz, tak wiec warto mozeby bylo by go spytac na jakiej podstawie to stwierdził? skoro szkoła to penwie maja takie komputery w sali niech podlaczy ten zasilacz do innej jednostki, a ten sprawny podłaczy i sprawdzi czy przypadkiem cos innego nie padło... Najłatwiej wyciagnac kase.
PS. Wiem ze juz wakacje, wiec przepraszam ze tak późno ...
Poza tym ja sprawdził bym czy poprostu przewod jest ok. i podłaczyl komputer w innym miejscu, innym kablem. Zwalić wine na zasilacz najprosciej, moze to cos innego?
Pozatym podaje wiecej informacji bo na tej podstawie administrator sieci mowi jednoznacznie ze to zasilacz, tak wiec warto mozeby bylo by go spytac na jakiej podstawie to stwierdził? skoro szkoła to penwie maja takie komputery w sali niech podlaczy ten zasilacz do innej jednostki, a ten sprawny podłaczy i sprawdzi czy przypadkiem cos innego nie padło... Najłatwiej wyciagnac kase.
PS. Wiem ze juz wakacje, wiec przepraszam ze tak późno ...
Podpis niezgodny z regulaminem/Kamillo
Napisano 23 czerwiec 2011 - 15:31
390zł? Czy ich po**bało. Skoro kupują nowy to skąd koszt naprawy?
AMD Phenom X4 955 3,2Ghz | Xigmatek Gaia | ASRock 880G Pro3 | Gigabyte Radeon 6850 1GB OC | 2x2GbB RAM DDR3 Kingston 1333Mhz | Samsung 500GB | Chieftec GPS-550A | Windows 7 Pro 64bit |BenQ 22 cale full HD |
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych