Jump to content

Photo

Materac do codziennego spania

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 irk39

irk39
  • Użytkownicy
  • 383 posts

Posted 18 April 2025 - 11:03

Szukam materaca na łóżko w kawalerce, gdzie nie mam dużo miejsca. Rozważam 90x190 cm, ale trochę się boję, że będzie za wąsko na codzienne spanie. Jak to wygląda w praktyce?

• 0

#2 tert

tert
  • Użytkownicy
  • 392 posts

Posted 18 April 2025 - 12:55

Da się na takim rozmiarze spać na co dzień, ale to raczej wersja dla jednej osoby, która nie potrzebuje dużo przestrzeni. Ja przez jakiś czas spałem w takiej konfiguracji i się przyzwyczaiłem, chociaż wiadomo – nie ma tu miejsca na wiercenie się. Jeśli masz mało miejsca, to 90x190 cm to naprawdę dobre rozwiązanie, szczególnie przy dobrze dobranym materacu. Możesz rzucić okiem na opcje tutaj: https://sleepinghous...erace-90x190-cm – mają różne wersje, od cienkich piankowych po solidniejsze, które sprawdzą się też przy większej wadze. Klucz to dopasować twardość i nie brać czegoś najtańszego z możliwych, bo na tym czuć każdą sprężynę.

• 0

#3 kaszub

kaszub
  • Użytkownicy
  • 74 posts

Posted 22 April 2025 - 20:22

Może porady na tej stronie https://www.magnifle...erania-materaca pomogą w wyborze? Moim zdaniem warto się przyłożyć do wyboru materaca bo od tego zależy komfort snu. Ja chyba się zdecyduje na magniflex magnistretch, czyli ten polecany dla osób bólem kręgosłupa

• 0

#4 miarewt

miarewt
  • Użytkownicy
  • 17 posts

Posted Yesterday, 18:00

Nie ma jednego idealnego poziomu twardości – wszystko zależy od Twojej wagi, pozycji spania i osobistych preferencji.

Miękki materac (H1-H2) – dla osób lżejszych (do 60 kg), które śpią na boku. Dobrze dopasowuje się do ciała, ale może nie dawać wystarczającego wsparcia cięższej osobie.

Średni (H2-H3) – najbardziej uniwersalny, sprawdza się przy wadze od 60 do 100 kg. Zapewnia balans między komfortem a podparciem.

Twardy (H4-H5) – polecany dla osób powyżej 100 kg lub preferujących spanie na plecach/brzuchu. Stabilizuje kręgosłup i nie zapada się.

• 0

#5 vitrikar

vitrikar
  • Użytkownicy
  • 15 posts

Posted Yesterday, 18:03

Wybór odpowiedniego materaca to inwestycja w zdrowie i komfort snu. Wyszukaj materace do codziennego spania na Kasta.ua. Tutaj znajdziesz duży wybór i wygodną dostawę. Dzięki szerokiej ofercie Kasta.ua z pewnością znajdziesz produkt idealnie dopasowany do swoich potrzeb.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users