Jump to content

Photo

Ocenianie recenzji laptopów przez Redaktorów

• This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 robaczek

robaczek
  • Użytkownicy
  • 1 posts

Posted 30 May 2011 - 11:45

Jak to jest że laptop Lenovo Thinkpad L512 testowany przez Jakub Rombel dostał 8 plusów i 6 minusów (w skrócie +8 /-6) a bardzo do niego podobny tylko trochę mniejszy model L412 testowany przez Mateusza Galona dostał również 8 plusów i jedynie 2 minusy (+8 /-2)?
Następnie już wszystkie laptopy od kuzniewski.pl testowane były przez Mateusza Galona i dostawały równie pozytywne podsumowania.

Lenovo Thinkpad T510 +8 /-2
Lenovo Thinkpad T410 +9/-1
Toshiba Tecra A11 +6/-2
Toshiba Pro L650 +5/-3
HP Probook 6360b +8 /-2
Dell Vostro 3750 +8 /-2

Czy naprawdę wszystkie one są tak dobre?

Do tego najbardziej wyróżniony T410 +9/-1 od innych redakcji nie zebrał tak pozytywnych ocen:
+5/-3 notebookcheck.pl
+2/-2 pcworld.com
+5/-4 notebookcheck.com
+3/-2 notebookreview.com
+7/-6 hothardware.com
  • 0

#2 boleo1

boleo1
  • Użytkownicy
  • 35 posts

Posted 30 May 2011 - 20:41

Inne redakcje mogą go testować bardziej dokładniej.
  • 0

Pozdrawiam, Bolek

http://bestbar.com.pl

#3 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 posts

Posted 30 May 2011 - 21:00

Nie można traktować ilości plusów i minusów za wyznacznik. Warto też dodać, że każda ocena jest w pewnym stopniu subiektywna. Laptopy, które miałem przyjemność testować ze sklepu kuźniewski.pl są sprzętem bezsprzecznie wysokiej jakości. Firma ta zajmuje się jedynie urządzeniami biznesowymi - tylko wybrane marki. Zwróć proszę uwagę, że laptopy te mają różne konfiguracje sprzętowe i na pewno wszystkie redakcje nie testowały takich samych modeli. Uważam, że nasze testy są dokładne i pokazują wszystkie mocne i słabe strony danego notebooka.
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

#4 Klakiers

Klakiers
  • Redaktorzy
  • 15 posts

Posted 02 February 2012 - 22:36

Może odkopie temat... ja ze sklepu kuzniewski.pl również miałem okazję testować laptopa. Mateusz ma rację, i muszę się podpisać pod jego słowami, że oni oferują tylko wybrane marki, co może świadczyć o selekcji, czyli wybieraniu "ewenementów" (na swój sposóB).
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users