Nie jestem fanem partii PiS ale po przeczytaniu Strona krytykująca prezydenta Komorowskiego zamknięta po nalocie ABW uważam że też trochę przegieli. Tyle razy obrażano śp. kaczyńskiego i nik tak nie reagował! Jedną rzeczą którą gość przegioł to była wyłącznie ta gra. Może to jest ten "koniec świata" który miał nastąpić?. A jakie jest wasze zdanie?
Strona krytykująca prezydenta Komorowskiego
Started by Estwood, 23 May 2011 17:44
7 replies to this topic
Posted 23 May 2011 - 17:44
Posted 23 May 2011 - 18:40
To jest parodia. Za takie coś robić takie afery. To raczej skłania to robienia żartów z agencji ABW i prezydenta, że boi się tego typu stron, tego typu żartów. Znałem tę stronę, moim zdaniem niczego złego nie robiła. Po prostu satyra.
Posted 24 May 2011 - 20:07
ABW interweniowało, Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego, po jaką cholerę Oni się tam pchali? Przecież gość nie napisał, że chce kupić broń i zabić prezydenta. Ta strona nie zagrażała bezpieczeństwu kraju.
Poza tym, każdy prezydent ma gdzieś w internecie sporo takich stron, gier, artykułów, są skecze kabaretowe, nic w tym złego. Gdzie wolność słowa?!
Poza tym, każdy prezydent ma gdzieś w internecie sporo takich stron, gier, artykułów, są skecze kabaretowe, nic w tym złego. Gdzie wolność słowa?!
Posted 24 May 2011 - 23:09
Wolność słowa ok, ale takie gry podchodzą już pod groźbę i namawianie do popełnienia przestępstwa + fakt, że piszemy tu o prezydencie RP. Przekroczył granicę i tyle, sam jest sobie winien. Tylko teraz zastanawia mnie ten ruch w internecie przeciwko akcji ABW, a ciekawe jakbyśmy się zachowali, widząc swoją twarz w takiej grze.
Intel Core2Duo E7400-2.80GHz @ 3.80GHz Pentagram Karakorum
OCZ 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 Reaper
Asus HD4870 512MB DDR5
MSI P45 NEO-F
Tacens Sagitta LUX
Chieftec Green Angel 500W
Są dwie grupy użytkowników: Ci, którzy robią kopie zapasowe i ci, którzy zaczną robić kopie zapasowe.
OCZ 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 Reaper
Asus HD4870 512MB DDR5
MSI P45 NEO-F
Tacens Sagitta LUX
Chieftec Green Angel 500W
Są dwie grupy użytkowników: Ci, którzy robią kopie zapasowe i ci, którzy zaczną robić kopie zapasowe.
Posted 27 May 2011 - 16:57
Prezydent RP jest osobą publiczną jak każdy polityk, także jego wizerunek nie jest 'strzeżony' przez prawo o wykorzystaniu, tj. można wykorzystywać we własnych celach:p
Zależy przez co rozumiemy 'namawianie do popełnienia przestępstwa', jeśli 'podżeganie' to wystarczyło wysłać wezwanie do sądu
Tu można polemizować lecz faktycznie ciężko podciągnąć treści z tamtej strony pod 'wyrażanie opinii' (kulturalnej)
Zależy przez co rozumiemy 'namawianie do popełnienia przestępstwa', jeśli 'podżeganie' to wystarczyło wysłać wezwanie do sądu
Tu można polemizować lecz faktycznie ciężko podciągnąć treści z tamtej strony pod 'wyrażanie opinii' (kulturalnej)
Posted 30 May 2011 - 14:35
W internecie na każym kroku smieją się z wszystkich i nikt jakoś nie moderuje tych wszystkich wpisów.
Ale chętnie obejrzałbym tę zamkniętą stronę, bo na niej nie byłem jeszcze.
Ale chętnie obejrzałbym tę zamkniętą stronę, bo na niej nie byłem jeszcze.
Pozdrawiam, Bolek
Posted 27 June 2011 - 23:29
Ostatnio była otwarta, teraz już chyba jest normalnie otwarta.
Co do wolności słowa - niektórzy przeginają, ale jak widać nic im się nie dzieje. Widocznie P. Komorowski się czegoś boi że tak zareagował, albo po prostu jego ludzi są tacy sztywni
Co do wolności słowa - niektórzy przeginają, ale jak widać nic im się nie dzieje. Widocznie P. Komorowski się czegoś boi że tak zareagował, albo po prostu jego ludzi są tacy sztywni
Posted 29 June 2011 - 13:12
a może akurat przepychali jakąś ustawę i musieli uwagę opinii publicznej odciągnąć...
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users