Witam. Chciałbym się dowiedzieć, ile mogę maksymalnie wziąć internet.
http://imageshack.us.../535/sssez.jpg/
max internet
Started by PrzemaS, 16 May 2011 15:41
8 replies to this topic
Posted 16 May 2011 - 16:14
Nie rozumiem pytania, o ile to pytanie..
Jeśli chodzi o maksymalną prędkość łącza to zależy od dostawcy
Jeśli chodzi o maksymalną prędkość łącza to zależy od dostawcy
Posted 16 May 2011 - 16:21
Chcę zmienić internet na szybszy i nie wiem, jaką prędkość mogę wziąć internet. Wiem, że wg tych danych załączonych na screenie można to jakoś obliczyć. Podobno chodzi o odległość od centrali itp.
Posted 16 May 2011 - 16:22
Albo od możliwości przekazu łącza w miejscu którym mieszkasz.
Posted 16 May 2011 - 16:25
Powie mi ktoś, ile mogę max wziąć internet, żeby nie przepłacać.
Posted 16 May 2011 - 17:34
w tej chwili głównie to zależy ile dostawca może Ci dostarczyć w Twojej lokalizacji
sprawdź jakich masz dostępnych dostawców i podzwoń z pytaniem ile mogą Ci dostarczyć
nie wiem co chcesz obliczać na podstawie siły sygnału na i aktualnej prędkości...
sprawdź jakich masz dostępnych dostawców i podzwoń z pytaniem ile mogą Ci dostarczyć
nie wiem co chcesz obliczać na podstawie siły sygnału na i aktualnej prędkości...
Posted 16 May 2011 - 18:27
Z tego co mi wiadomo najszybszy i najlepszy internet na rynku oferuje UPC
Posted 16 May 2011 - 18:37
Jemu chodzi o ADSL.
Zadzwoń do dostawcy i powiedz, że chcesz szybszy internet i zapytaj się czy do Ciebie dochodzi taki internet.
Ja chciałem mieć TPSA 20Mbti, ale mogli mi dostarczyć 2Mbit i po wielu kłótniach i wezwaniach do zapłaty (za nic bo zrezygnowałem całkiem) oddali całość pieniędzy.
Zadzwoń do dostawcy i powiedz, że chcesz szybszy internet i zapytaj się czy do Ciebie dochodzi taki internet.
Ja chciałem mieć TPSA 20Mbti, ale mogli mi dostarczyć 2Mbit i po wielu kłótniach i wezwaniach do zapłaty (za nic bo zrezygnowałem całkiem) oddali całość pieniędzy.
Posted 16 May 2011 - 20:14
Margin jest dosc wysoki wiec watpie zeby chociaz 10mb poszło. Baa ja mam 19/17 db i mam 6 mb wiec...
Ja miałem takie staty ze ludzie pisali spokojnie 15 mb pójdzie a co okazało sie ze max moge miec 6 mb.
Niby mam dobre tłumienie tak mi mówił monter ale nie moga wysłac 20mb bo za daleko od centrali (1.550m) i jak by juz wysłali to przerywało by mi połaczenie. A i jeszcze mówili ze stare kable
Takze na duzo nie licz
Ja miałem takie staty ze ludzie pisali spokojnie 15 mb pójdzie a co okazało sie ze max moge miec 6 mb.
Niby mam dobre tłumienie tak mi mówił monter ale nie moga wysłac 20mb bo za daleko od centrali (1.550m) i jak by juz wysłali to przerywało by mi połaczenie. A i jeszcze mówili ze stare kable
Takze na duzo nie licz
Sygnatura edytowana. Nie prosimy użytkowników o wręczanie plusów. Jeżeli uznają to za stosowne, sami je dadzą.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users