Witam!
Źle się dzieje z moim pc. Chciałbym zrobić formata, ale mam na dysku ważne pliki. Chciałbym je umieścić na pendrive ale wpinając go zawirusowuje go. I jak mam te pliki umieścić na nim? Formatując pendrive na zawirusowanym komputerze zawirusowuje ponownie pendrive?
Format
Rozpoczęty przez Microke, 03 maj 2011 17:44
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 maj 2011 - 17:44
Napisano 03 maj 2011 - 17:57
zrzuć ma tego pendrive. po formacie zainstaluj oprogramowanie antywirusowe i wtedy podłącz tego pendrive. Przeskanuj go i usuń ew. infekcje/wirusy
Projekt serwisu społecznościowego: 10%.
Programista PHP, MYSQL, HTML, CSS
Programista PHP, MYSQL, HTML, CSS
Napisano 03 maj 2011 - 19:02
Przeskanuj dyski, zrzuć pliki na pendriva, zrób formata. Dla pewności zainstaluj antywirusa i przeskanuj pliki na urządzeniu zewnętrznym jeszcze raz.
Napisano 03 maj 2011 - 21:16
Prościej
Pobierasz Panda USB vaccine. Szczepisz (vaccinate USB) pendrive na zdrowym komputerze. Kopiujesz pliki na pena. Mozesz bezpiecznie kopiować filmy, zdjęcia, muzykę, dokumenty (ważne przenoś pliki a nie całe foldery - Wirusy doklejają się głównie do *.dll, *.exe lub tworzą ukryte pliki typu "Moje Dokumenty.exe".) Dla pewności można wszystko przeskanować jakimś AV
Pobierasz Panda USB vaccine. Szczepisz (vaccinate USB) pendrive na zdrowym komputerze. Kopiujesz pliki na pena. Mozesz bezpiecznie kopiować filmy, zdjęcia, muzykę, dokumenty (ważne przenoś pliki a nie całe foldery - Wirusy doklejają się głównie do *.dll, *.exe lub tworzą ukryte pliki typu "Moje Dokumenty.exe".) Dla pewności można wszystko przeskanować jakimś AV
Napisano 07 maj 2011 - 12:10
Ehh nie mogę zrobić formata. Wszystko przygotowane ale mam jeden problem z internetem. Kartka gdzie miałem zapisane hasło do sieci gdzieś się zapodziała. Hasło składa się z 5 znaków. Z siecią jestem cały czas połączony. Da się jakoś wyciągnąć te hasło? Nie chciałbym resetować routera. Jak coś to model = WL-5460AP v2. Sprawa dość poważna bo po formacie nie połączę się z internetem.
Ok idę szukać kartki.
Ok idę szukać kartki.
Napisano 08 maj 2011 - 08:59
Wystarczy że wejdziesz w ustawienia routera i zresetujesz tylko i wyłącznie hasło
Pozdrawiam i zapraszam na www.ibizafm.cba.pl
Napisano 14 maj 2011 - 12:17
Wrzuć te pliki nie na pendrive'a ale na dysk online.
Nie będzie ani wirusów ani innego świństwa, a potem bezpośrednio po formacie, na nowym systemie zgrasz sobie te wszystkie pliki.
Nie będzie ani wirusów ani innego świństwa, a potem bezpośrednio po formacie, na nowym systemie zgrasz sobie te wszystkie pliki.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych