Witam wszystkich.
Mam problem z kompem po przełożeniu hdd. Opisze dokladnie o co chodzi.
W komputerze stacjonarnym mojej narzeczonej padl hdd wiec postanowilem zalozyc jej dysk z mojego kompa (obydwa kompy maja po tyle samo lat) Po wlozeniu mojego dysku odpalil sie windows ale nie dziala mi ani klawiatura ani mysz. Wlozylem plytke windowsa xp i zresetowalem system chcac odpalic instalator i albo wybrac funkcje napraw albo poprostu format i wgrac od nowa wszystko jednak mimo tego ze w Biosie jest ustawione bootowanie na naped w ktorym jest plyta widowsa nie odpala sie instalator tylko ponownie wczytuje system:( Co mam zrobic zeby wszystko dzialalo prawidlowo po przelozeniu dysku? Narzeczonej dysk to byl SAGATE a moj to SAMSUNG oba 7200 i pojemnosc taka sama 40GB. Czy istnieje prawdopodobienstwo ze jesli podlacze moja myszke do jej kompa to windows rozpozna sterownik i mysz zacznie dzialac?
Z góry dziękuję za pomoc.
POZDRAWIAM
Problem po przełożeniu HDD
Started by medias, 03 May 2011 09:33
6 replies to this topic
Posted 03 May 2011 - 09:33
Posted 03 May 2011 - 11:23
Podpiąłem moj dysk tak samo jak byl podpiety poprzedni wiec chyba tak. teraz nie jestm u narzeczonej ale sprawdze to co mi zaproponowales i sie odezwe. Dziekuje bardzo za pommoc. Pozdrawiam
Posted 07 May 2011 - 00:09
Troche dziwne ze nie działa mysz i klawka.
No chyba ze mysz i klawka posiadała swoje stery to mozliwe ze nie działaja.
Najlepiej jak wyzej napisał kolega czysty format, czysta instalacja, czyste zycie bez problemów
No chyba ze mysz i klawka posiadała swoje stery to mozliwe ze nie działaja.
Najlepiej jak wyzej napisał kolega czysty format, czysta instalacja, czyste zycie bez problemów
Sygnatura edytowana. Nie prosimy użytkowników o wręczanie plusów. Jeżeli uznają to za stosowne, sami je dadzą.
Posted 08 May 2011 - 08:26
Może nie zapisałeś w Biosie ustawień??? Jeżeli klawiatura i mysz są pod usb to mogą wystąpić problemy z ich sterownikami. Spróbuj podłączyć zwykłą klawiaturę(jeżeli ma twoja narzeczona zestaw usb)
Pozdrawiam i zapraszam na www.ibizafm.cba.pl
Posted 08 May 2011 - 21:43
Dzieki wszystkim za pomoc i odpowiedzi na moj post. Zakonczylo sie tym ze podlaczylem jej moj stary komp. zrobilem format i wgralem windowsa od nowa:) Wszystko smiga jak cholera:P Pozrawiam i jeszcze raz dziekuje!!!!!
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users