Witam...
Jestem nowicjuszem i w związku z tym mam pytanie:
Mogę do płyty głównej Gigabyte 7VT600-RZ(-C) wpiąć procesor Intel Core 2 Duo E7300???
W specyfikacji płyty pisze "Procesor: Socket A AMD Athlon™ XP / Athlon™ / Duron™", ale wydaje mi się że połączenie przedstawione przeze mnie jest możliwe...
Tak więc proszę o fachową wypowiedź, z góry dziękuje.
Gigabyte + Intel Core???
Started by AndrzejAX, 29 Apr 2011 21:23
5 replies to this topic
Posted 29 April 2011 - 21:23
Posted 29 April 2011 - 22:50
Niestety tego procesora nie włożysz do tej płyty. Ta płyta jest pod socket A, a ten procesor pasuje tylko na płyty z socketem lga 775.
Posted 30 April 2011 - 00:40
Tak jak pisał kolega wyzej.
Nie ma mozliwosci sa płyty specjalnie dla amd i sa równiez specjalnie dla intela. Inna podstawka całkowicie.
Intel nie ma nózek, a za to amd je posiada.
Wiec nawet nie próbuj wpinac tego proca do tej płyty bo tylko je uszkodzisz.
Nie ma mozliwosci sa płyty specjalnie dla amd i sa równiez specjalnie dla intela. Inna podstawka całkowicie.
Intel nie ma nózek, a za to amd je posiada.
Wiec nawet nie próbuj wpinac tego proca do tej płyty bo tylko je uszkodzisz.
Sygnatura edytowana. Nie prosimy użytkowników o wręczanie plusów. Jeżeli uznają to za stosowne, sami je dadzą.
Posted 02 May 2011 - 18:33
Czyli wychodzi na to, że mogę wpiąć wszystkie procesory z rodziny AMD Athlon 64???
Posted 06 May 2011 - 23:41
Sygnatura edytowana. Nie prosimy użytkowników o wręczanie plusów. Jeżeli uznają to za stosowne, sami je dadzą.
Posted 07 May 2011 - 10:27
Athlona 64 tu nie wsadzisz. To jest socket A(462). Kompatybilne procesory: Alhlon XP, Athlon, Duron, Sempron. Na allegro z tej kategorii: http://allegro.pl/pr...from=&price_to=
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users