Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nauka grafiki.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 KamykZota

KamykZota
  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 23 kwiecień 2011 - 17:57

Ilu z was jest samoukami? Ilu po kursach? Bo ja właśnie chciałbym się doedukować w kierunku grafiki. Kolega właśnie kończy ten kurs http://www.business-...mputerowej.html i mówi, że to bardzo dobry początek dla mnie :)
I czy warto inwestować w jakieś narzędzia graficzne czy ściągać darmowe oprogramowanie?
  • 0

#2 JanGar

JanGar
  • Użytkownicy
  • 21 postów

Napisano 24 kwiecień 2011 - 16:35

Jeśli chodzi o moje zdanie, to najlepiej zacząc uczyć się samemu, potem zrobić parę kursów. Ta szkoła Business School o której mówisz jest dobra bo ma różne rodzaje kursów graficznych, dlatego oprócz nauki w domu możesz się tam wybrać :)
  • 0

#3 kuba1003

kuba1003
  • Użytkownicy
  • 60 postów

Napisano 30 kwiecień 2011 - 13:12

Ucz się w domu ! Jeśli masz tylko chęci, uda Ci się wszystko bo bez tego nic. Ale znajomy korzystał także z tego kursu i chwali sobie. Tak więc polecam. Masz wolny wybór. Wszystko zależy od Ciebie samego.
  • 0

#4 JanGar

JanGar
  • Użytkownicy
  • 21 postów

Napisano 04 maj 2011 - 01:54

Ok, to teraz mam probem. Jestem w trakcie samouczka blendera i robię właśnie model ziemi, no i właśnie, na razie mam tylko model. Do podejżenia tutaj
http://piggyshare.co.../ptv34uyk/3.jpg

Moje pytanie brzmi. Czy macie może jakieś tekstury ziemi ew. widzieliscie dobrej jakości w internecie? Bo co ja szukam to za małe :(
  • 0

#5 KamykZota

KamykZota
  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 04 maj 2011 - 14:09

Czy taka teksturka wystarczy?
http://piggyshare.co.../land_ocean.tif
  • 0

#6 JanGar

JanGar
  • Użytkownicy
  • 21 postów

Napisano 29 maj 2011 - 19:34

Dzięki. WIdze że ten kurs na cos Ci się przydał. Możesz coś o nim opowiedzieć?
  • 0

#7 marasbone

marasbone
  • Użytkownicy
  • 15 postów

Napisano 18 lipiec 2011 - 08:17

Ja słyszałem, że bardzo dobre kursy organizuje Axon, to wiadomość głównie do osób z Małopolski. Małe grupy ćwiczeniowe, profesjonalni prowadzący, ceny też całkiem atrakcyjne.
  • 0

#8 KamykZota

KamykZota
  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 22 lipiec 2011 - 19:18

Tyle, że chodzi o mazowieckie. A w mazowiecki jest dużo szkół ale ciężko znaleźć dobrą z niską cenę, no ja mogę powiedzieć to co juz mówiłem... BusinessSchool
  • 0

#9 JanGar

JanGar
  • Użytkownicy
  • 21 postów

Napisano 22 lipiec 2011 - 20:15

To jak będzie z tym opowiedzeniem o tej szkole/kursie, doczekam się?
  • 0

#10 KamykZota

KamykZota
  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 23 lipiec 2011 - 10:24

No dobra. Kadra wymagająca - ale to dobrze, uczniowie/studenci w porzadku, możńa z nimi n poziomie pogadać. Pracownie, są świetnie przystosowane, ale jak wiadomo każdy student marzy zawsze o lepszych komputerach :D I z dojazdem i parkowaniem nie miałem nigdy większego problemu, no i jest dużo koleżanek :D
  • 0

#11 kikonka

kikonka
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 30 październik 2011 - 18:54

Po pierwsze -trzeba chcieć też SAMEMU czegoś się nauczyć. Lepiej jest podszkolić się samemu, niż potem się... przestraszyć.
Ja jestem samoukiem i dziś... pracuję jako grafik właśnie ;)

Jedyną moją piętą Achillesa jest to, że niestety od technicznej strony komputera nie podejdę... ;)
  • 0

#12 widget

widget
  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 14 grudzień 2011 - 14:11

Najgorsze jest to, że profesjonalne programy są strasznie drogie i bez nielegalnego oprogramowania nie da się nauczyć np. Photoshopa. Bo kto normalnie wywali 3000 zł, żeby ot tak kupić sobie programik do nauki? Wersje testowe, które są tylko na miesiąc nie wystarczą. Zawsze chciałem się dobrze nauczyć robić grafikę, ale póki co, brak mi cierpliwości i chyba już dla mnie za późno. Umiem zrobić tylko proste rzeczy i do tego przerzuciłem się ostatnio na Gimpa, bo chociaż jest trochę wkurzający, to jednak coś tam można w nim zrobić.
  • 0

#13 Duath

Duath
  • Redaktorzy
  • 2117 postów
  • Lokalizacja404

Napisano 14 grudzień 2011 - 20:50

Można się nauczyć - GIMP. Temat zamykam. Nie odkopujemy starych tematów!
  • 0

Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W

Duath

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych