Skocz do zawartości

Zdjęcie

problem z zamianą ścieżki dźwiękowej

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 SHINGO

SHINGO
  • Użytkownicy
  • 176 postów

Napisano 28 listopad 2008 - 03:58

Witam zakupiłem niedawno oprogramowanie Video Deluxe 14 firmy MAGIX i mam problem jak w nim zrobić ruchome menu oraz zamienić fonię w filmie to znaczy mam tu na myśli usunąć całkowicie fonię oryginalną w filmie i nato miejsce podłożyć o takim samym oczywiście czasie ścieżkę dźwiękową z pl.lektorem mam tu na myśli film WEJŚCIE SMOKA i jak można to jeszcze zsynchronizować bo przeważnie nawet gdy mi się udało podmienić dźwięk w innych programach nigdy nie było dokładnie synchronizacji obrazu z dźwiękiem zawsze obraz wyprzedzał o sekundę lub dwie dźwięk albo na odwrót.Będę wdzięczny za pomoc może już ktoś od dłuższego czasu pracuje na tym oprogramowaniu i wie jak to zrobić.Zawsze zgrywam i montuję do formatu MPEG 2 czyli dvd nigdy jakieś formaty typu divix itd.u mnie niestety liczy się jakość nie ilość dlatego jak już wsp.chciałbym obraz dać z płyty dvd a dźwięk z pl.lektorem dołączyć do tego i odpowiednio zsynchronizować całość.Dużo starszych filmów na dvd nie posiada pl.lektora dlatego obraz chcę dać z płyty dvd a dźwięk w systemie wav z nagranego wcześniej filmu na stacjonarną nagrywarkę dvd a potem jak już będzie to miało ręce i nogi innym programem dźwięk z zwykłego stereo przerobić na pełny Dolby Digital 5:1 tu nie będzie problemu z tym bo wiem jak to zrobić , martwi mnie tylko podłożenie dźwięku i synchronizacja dlatego szukam pomocy tutaj i proszę o nią.
  • 0
System operacyjny:
Windows 10 Pro (1607) 64bit
Płyta główna:
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
Procesor:
AMD FX 8320 Black Edition
Chłodzenie do procka:
Mugen Max SCMGD-1000
Dysk twardy:
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Karta graficzna:
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5
Kości ram:
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Nagrywarka Blu Ray :
Pioneer BDR-S09XLT
Zasilacz:
Chieftec: CFT-850G-DF
Karta przechwytująca:
Colossus 2 (model 1581) firmy: Hauppauge

#2 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 29 listopad 2008 - 00:39

Tego programu nie znam, ale takie coś można spokojnie zrobić w Sony Vegas, próbowałeś?
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych