Jump to content

Photo

QoS w routerze

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Vokyo

Vokyo
  • Użytkownicy
  • 17 posts

Posted 13 March 2011 - 23:28

Mam opcję QoS w routerze i taki problem z internetem, że jak używam sieci torrent, nawet przy ograniczonej przepustowości to szybkość internetu znacznie spada (jak już coś się pobiera to jest ok, ale nawiązywanie połączenia trwa długo i przez to strony działają bardzo wolno). Czy ustawienie QoS mogłoby pomóc w tym problemie?
  • 0

#2 janu71

janu71
  • Użytkownicy
  • 42 posts

Posted 15 March 2011 - 00:18

Ja sobie kiedyś ustawiłem QoS w routerze, właśnie z takiego samego względu. Nie wiem czy wszystko dobrze zrobiłem bo nie jestem ekspertem (zmniejszyłem priorytet dla portów torrenta i zwiększyłem dla http i dns). Poprawa jest, więc warto ale spodziewałem się, że będzie lepiej, może nie do końca dobrze ustawiłem.
  • 0

#3 Vokyo

Vokyo
  • Użytkownicy
  • 17 posts

Posted 15 March 2011 - 00:31

Ok, spróbuje ustawić, może gdzieś znajdę jakieś instrukcje, jak nie dam rady to jeszcze będę pytał.
  • 0

#4 janu71

janu71
  • Użytkownicy
  • 42 posts

Posted 16 March 2011 - 00:07

Nie gwarantuje, że te ustawienia jakie podałem są poprawne, więc lepiej żeby ktoś trochę mądrzejszy się wypowiedział to od razu ja będę wiedział więcej :]
  • 0

#5 Vokyo

Vokyo
  • Użytkownicy
  • 17 posts

Posted 17 March 2011 - 17:20

Ustawiłem podobnie jak mówisz korzystając z jakichś instrukcji w internecie. Poprawa jest dość duża, więc jestem zadowolony -_-
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users