Mam opcję QoS w routerze i taki problem z internetem, że jak używam sieci torrent, nawet przy ograniczonej przepustowości to szybkość internetu znacznie spada (jak już coś się pobiera to jest ok, ale nawiązywanie połączenia trwa długo i przez to strony działają bardzo wolno). Czy ustawienie QoS mogłoby pomóc w tym problemie?
QoS w routerze
Rozpoczęty przez Vokyo, 13 mar 2011 23:28
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 marzec 2011 - 23:28
Napisano 15 marzec 2011 - 00:18
Ja sobie kiedyś ustawiłem QoS w routerze, właśnie z takiego samego względu. Nie wiem czy wszystko dobrze zrobiłem bo nie jestem ekspertem (zmniejszyłem priorytet dla portów torrenta i zwiększyłem dla http i dns). Poprawa jest, więc warto ale spodziewałem się, że będzie lepiej, może nie do końca dobrze ustawiłem.
Napisano 15 marzec 2011 - 00:31
Ok, spróbuje ustawić, może gdzieś znajdę jakieś instrukcje, jak nie dam rady to jeszcze będę pytał.
Napisano 16 marzec 2011 - 00:07
Nie gwarantuje, że te ustawienia jakie podałem są poprawne, więc lepiej żeby ktoś trochę mądrzejszy się wypowiedział to od razu ja będę wiedział więcej
Napisano 17 marzec 2011 - 17:20
Ustawiłem podobnie jak mówisz korzystając z jakichś instrukcji w internecie. Poprawa jest dość duża, więc jestem zadowolony
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych