Witam posiadam system Windows 7 Ultimate 64 bit i teraz mam takie pytanko jak całkowicie z partycji C usunąć folder Moje dokumenty i na stałe przenieść np.na partycję H ponieważ dużo filmów montuję ( to moja pasja ) i często w danym podprogramiku zainstalowanym jego dane do zapisywania montażu itd.znajdują się właśnie na partycji C w katalogu Moje dokumenty , nie chcę zmieniać w danym programie tylko ścieżki gdzie mają być one zapisany bo tak też można i utworzyć Nowy folder tylko jak już wsp.całkowicie z partycji C usunąć folder z Moimi dokumentami i czy jest taka opcja aby móc go na stałe przypisać właśnie na inną partycję???Nawet po postawieniu świeżego systemu nie bawić się znów z tym od początku tylko raz zmienić i aby pozostał tam już na stałe.Będę wdzięczny za pomoc i ewentualną odpowiedź od WAS czy jest taka opcja czy raczej niema się w to co bawić???Pozdrawiam i liczę na szybką reakcję z WASZEJ strony.

Moje dokumenty jak całość usunąć z partycji C
Rozpoczęty przez SHINGO, 22 lut 2011 19:07
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 luty 2011 - 19:07
System operacyjny:
Windows 10 Pro (1607) 64bit
Płyta główna:
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
Procesor:
AMD FX 8320 Black Edition
Chłodzenie do procka:
Mugen Max SCMGD-1000
Dysk twardy:
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Karta graficzna:
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5
Kości ram:
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Nagrywarka Blu Ray :
Pioneer BDR-S09XLT
Zasilacz:
Chieftec: CFT-850G-DF
Karta przechwytująca:
Colossus 2 (model 1581) firmy: Hauppauge
Napisano 06 marzec 2011 - 17:27
Otwórz w notatniku programfilesdir.reg
Zmień domyślną ścieżkę dostępu C:\Program Files na nową.
Zapisz zmiany jakie wprowadziłeś.
Uruchom plik programfilesdir1.reg.
Zmień domyślną ścieżkę dostępu C:\Program Files na nową.
Zapisz zmiany jakie wprowadziłeś.
Uruchom plik programfilesdir1.reg.
Napisano 06 marzec 2011 - 18:13
Witam,
Istnieje mozliwosc przeniesienia wszystkich "standardowych" katalogow Windowsa 7 na dyski inne niz C. Wymaga to kilku trikow i instalacji od podstaw systemu. Jest to bardzo przydatne w wypadku posiadania malego dysku SSD wylacznie na system.
Nie moge znalesc zrodla gdzie sam znalazlem ta informacje, ale mam kopie tego pliku na dystku. Wrzucilem go dla Ciebie pod adres:
http://www.megaupload.com/?d=E0YD07DY
Calosc jest po angielsku, ale opisana w bardzo przejrzysty sposob - powinienes dac sobie rade.
Ogolnie Jak pisalem wczesniej polecam ten krok dla wszystkich posiadaczy SSD, ktorzy chca maksymalnie wykorzystac jego mozliwosci i nie "zabijac" dysku wielma operacjami zapisu.
Pozdro,
Dmnk
Istnieje mozliwosc przeniesienia wszystkich "standardowych" katalogow Windowsa 7 na dyski inne niz C. Wymaga to kilku trikow i instalacji od podstaw systemu. Jest to bardzo przydatne w wypadku posiadania malego dysku SSD wylacznie na system.
Nie moge znalesc zrodla gdzie sam znalazlem ta informacje, ale mam kopie tego pliku na dystku. Wrzucilem go dla Ciebie pod adres:
http://www.megaupload.com/?d=E0YD07DY
Calosc jest po angielsku, ale opisana w bardzo przejrzysty sposob - powinienes dac sobie rade.
Ogolnie Jak pisalem wczesniej polecam ten krok dla wszystkich posiadaczy SSD, ktorzy chca maksymalnie wykorzystac jego mozliwosci i nie "zabijac" dysku wielma operacjami zapisu.
Pozdro,
Dmnk
Napisano 06 marzec 2011 - 22:20
Do Iuliano witam nie wiem czy czytałeś dokładnie moją prośbę ale mnie nie interesuje instalowanie na innym dysku lub partycji programów w katalogu Program Files i tego katalogu przeniesienie w inne miejsce.Mnie chodzi o przeniesienie tylko samego katalogu z Moimi Dokumentami z partycji C na inną aby przy formacie i stawianiu świeżego systemu nie pokasowały mi się moje dane w dokumentach itd.
System operacyjny:
Windows 10 Pro (1607) 64bit
Płyta główna:
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
Procesor:
AMD FX 8320 Black Edition
Chłodzenie do procka:
Mugen Max SCMGD-1000
Dysk twardy:
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Karta graficzna:
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5