Witam,chciałbym po 3 latach użytkowania trochę zmodernizować swój komputer.
Posiadam zintegrowaną grafike oraz karte dźwiękową.
Chciałbym przy modernizacji wymienić płyte główną i rozdzielić te części na osobne.
Dodam,że mam dobry monitor firmy samsung model: SyncMaster 932GW (Samsung) na dwa złącza zwykłe pod karte graficzną i inne pod chyba HD ale nie posiadam takiego wejścia w swoim komputerze i chciałbym,aby właśnie mój monitor był podłączany przez ten drugi kabel (hd).
Oto parametry mojego komputera:
Obudowa Mustang 1072B
Płyta Główna MB AMD-AM2 Gigabyte MA69VM-S2/vga
Procesor Athlon-64/AM2 X2 4000+ BOX
Ram 1gb DDR2 PC-800 GOODRAM
Czytnik kart apacer
Nagrywarka Samsung
Dysk Twardy SATA II MAXTOR 160GB/7200/8
Oczywiście myszka+klawiatura A4-Tech
Co byście tutaj wymienili? Zasilacz mam z obudową od pierwszego włączenia chodzi bardzo głośno więc chciałbym go wymienić.
Stare części sprzedałbym na allegro,a nowe zakupił na aukcjach też allegro...
Do włożenia w komputer mam około 200zł.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź gdyż nie znam się zbytnio na podzespołach komputerowych.
W linku dodaje log z programu ewerest home edition.
http://www.speedysha...4237/Report.txt

Modernizacja 3 letniego PC
Rozpoczęty przez Mateo, 10 lut 2011 09:32
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 luty 2011 - 09:32
Napisano 10 luty 2011 - 16:31
200 zł wydaje mi się, że to troszkę mało. Powiedz jeszcze, jaki masz zasilacz. Oby nie tej samej firmy co obudowa...
Napisano 10 luty 2011 - 17:00
Zasilacz właśnie kupiony razem z obudową
Chcę go wymienić bo jest bardzo głośny.
A gdybym tak,chciał kupić karte graficzną pod tą płyte główną bo mam wejście PC express to jaką tanią kartę mogę kupić koniecznie z eyjściem HDMI?

Chcę go wymienić bo jest bardzo głośny.
A gdybym tak,chciał kupić karte graficzną pod tą płyte główną bo mam wejście PC express to jaką tanią kartę mogę kupić koniecznie z eyjściem HDMI?
Napisano 10 luty 2011 - 18:59
Zasilacz koniecznie do wymiany. To koniecznie jeśli chcesz ulepszyc komputer w jakikolwiek sposób. Co do karty to za tą kwotę powinieneś znaleźć coś fajnego, ale używanego. Tutaj już powinni pomóc Ci więksi eksperci od sprzętu, którzy lada moment powinni zabrać głos.
Napisano 11 luty 2011 - 09:24
Licze na Nich
Zasilacz i tak w pierwszej kolejności bym wymienił ponieważ strasznie huczy od pierwszego dnia gdy włączyłem nowy komputer.

Zasilacz i tak w pierwszej kolejności bym wymienił ponieważ strasznie huczy od pierwszego dnia gdy włączyłem nowy komputer.
Napisano 12 luty 2011 - 13:39
http://allegro.pl/sa...1443759777.html Na pewno ta karta Ci wystarczy. A zasilacz gdy udasz się do serwisu to sami Ci go zainstalują cena ok 100 zł
Pozdrawiam i zapraszam na www.ibizafm.cba.pl
Napisano 15 luty 2011 - 08:35
Więc jednak jest jakieś rozwiązanie dla mojego PC:)
Pytanie teraz,tylko jaki zasilacz?
Pytanie teraz,tylko jaki zasilacz?
Napisano 15 luty 2011 - 09:23
Hmmmmm......musisz zliczyć napięcia swoich sprzętów i powiedzzieć ile Ci wyjdzie (razem z nową kartą) wtedy domasujemy zasilacz
Pozdrawiam i zapraszam na www.ibizafm.cba.pl
Napisano 15 luty 2011 - 12:05
W jaki sposób to zliczyć?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych