stałe IP vs zmienne IP
Napisano 25 styczeń 2011 - 21:47
Napisano 26 styczeń 2011 - 01:21
Stałe albo zmienne IP masz wewnątrz swojej sieci. Nie zapominaj o tym, że jest jeszcze coś takiego jak IP zewnętrzne. Ono również może być stałe albo zmienne (w zależności od ISP). Jednak w przypadku takiego i takiego można bez problemu sprawdzić daną osobę. Jeśli jednak obawiasz się wirusów i to o takie bezpieczeństwo Ci chodzi to zabezpiecz komputer jakimś przyzwoitym antywirusem. Jeśli jednak chodzi Ci o "utrudnienie" wykrycia to wiedz jedno. Nieważne co byś robił NIGDY nie będziesz anonimowy w Internecie. No chyba, że kupisz jakiś starter i będziesz ściągał MP3 przez GPRS i za każdym razem wyrzucał kartę SIM, ale zawsze można kogoś skroić przez IMEI peace.
Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W
Duath
Napisano 26 styczeń 2011 - 10:42
Napisano 26 styczeń 2011 - 11:59
Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W
Duath
Napisano 26 styczeń 2011 - 15:05
Mam neostrade i łączę się z netem przez router bezprzewodowo. Od jakiegoś czasu też mam konto na dynDNS i mam stałe IP. Wystarczy że zlikwiduję tam konto i już będe miał spowrotem zmienne IP?, czy trzeba będzie jeszcze coś majstrować dodatkowo, jeśli tak to gdzie i co?
Napisano 07 luty 2011 - 10:33
Nie wiem za bardzo w którym wątku powinnam umieścić moje pytanie, jeżeli zrobiłam to niewłaściwie przepraszam, ale mam pewien problem i może tutaj uda mi się uzyskać pomoc:
Mam zablokowane konto na allegro, jednak dalej chciałabym sprzedawać i stąd moje pytanie czy komunikując się z allegro za pomocą zewnętrznej platformy otrzymują oni mój adres ip czy platformy która pobiera od nich dane ?
Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
Napisano 07 luty 2011 - 14:05
"i stąd moje pytanie czy komunikując się z allegro za pomocą zewnętrznej platformy otrzymują oni mój adres ip czy platformy która pobiera od nich dane"
Nie bardzo rozumiem o co chodzi, ale jeśli napiszesz do nich maila to nie będą mieć Twojego IP. Poza tym jeśli Twoje konto zostało zablokowane przez coś poważnego to raczej nie ma opcji, aby Ci to konto odblokowali. W moim przypadku było tak, że za szczeniaka robiło się dziwne rzeczy na allego (ale żadnego oszustwa). Jak napisałem do nich po długim czasie, że chciałbym używać allegro to odpisali mi, że moja przygoda z allego się zakończyła.
saxon, jesteś pewien, że pomimo dyndns masz zmienne IP? Wydaje mi się, że to nie ma nic do tego. Rotacja adresów IP to działka ISP i wątpię, aby dynDNS miało jakiś wpływ na to.
Duath
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych