Witam mam problem bo ojciec założył mi jakis limit na internet ze po 22:30 blokuje mi internet niewiem jak to usunac zeby działało spowrotem normalnie błagam was o pomoc.
Mam internet bezprzewodowy.
Jak usunąć blokadę internetu po określonej godzinie
Started by 17tomek13, 19 Jan 2011 13:04
5 replies to this topic
Posted 19 January 2011 - 13:04
Posted 19 January 2011 - 22:13
Kiedyś tacie podziękujesz. Szkoda życia na neta. Umów się z jakąś cizią Chyba, że masz dosyć ich marudzenia...hehe. Dobra, więc w windowsie jest opcja kontroli innych użytkowników, że kompa np im blokuje po godzinie itp. Jeśli masz uprawnienia administratora to wszystko możesz zmienić. No z wtyczki Ci routera na pewno nie wyłączają po tej godzinie. Sprawdź czy nie ma jakiegoś programu wgranego do kontroli swoich pociech- też prawdopodobne (i chyba najłatwiejsze)
Posted 20 January 2011 - 14:17
Możesz też spróbować wypalić live cd z linux`em (np. Ubuntu). Będziesz mógł wykorzystywać internet tylko do pobierania i serfowania po internecie. Jeżeli chciałbyś pograć w jakąś grę online to będziesz musiał robić to przez emulator wine(tym sposobem ominiesz zabezpieczenia tek, że twój tata w ogóle się nie zorientuje ). Jeżeli jest to windowsowska ochrona rodzicielska możesz spróbować wyłączyć jej autostart w narzędziu konfiguracji systemu (start>uruchom> wpisujesz msconfig). W ostateczności możesz zrobić format.
Posted 20 January 2011 - 22:10
W czasie gdy blokada obowiązuje polecam lekturę słownika ortograficznego.
Posted 28 March 2013 - 22:54
Witam, odświeżam temat. Żona zrobiła mi podobnego psikusa, zadzwoniła do operatora sieci oraz poprosiła go o założenie blokady czasowej na internet (od 1 do 3 rana). Nie nawidzi, kiedy w nocy, po pracy gram online, a ona musi wstawać wcześnie rano. Tak, wiem - to dziecinne, ale dla świętego spokoju obiecałem jej, że nie będę już grał po nocach. Chciałbym się dowiedzieć, czy jest jakaś możliwość ominięcia tej blokady, jak to można zrobić ? Czy da się to zrobić z poziomu routera, poprzez stronkę tplinklogin.net lub jakkolwiek inaczej Bardzo prosiłbym o pomoc, tylko w nocy mam chwilę czasu, żeby pograć, tym razem będę to robił tak by żonki nie budzić ) Pozdrawiam serdecznie
Model routera - TP LINK - TL-WR841N
Model routera - TP LINK - TL-WR841N
Posted 28 March 2013 - 23:06
@ sergio
Proszę założyć osobny wątek. Regulamin zabrania archeologii - po miesiącu zakładamy, że problem się rozwiązał. Ten zamykam.
Proszę założyć osobny wątek. Regulamin zabrania archeologii - po miesiącu zakładamy, że problem się rozwiązał. Ten zamykam.
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users