Jump to content

Photo

Problem z portami USB

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 adamr2610

adamr2610
  • Użytkownicy
  • 3 posts

Posted 12 October 2008 - 20:16

Witam Wszystkich forumowiczow. Jwsrem nowym uzytkownikiem i zabardzo nie wiem od czego zaczac. Mam komputer Compaq Presario SR1819UK, plyta gltam Wszystkich forumowiczow. Jwsrem nowym uzytkownikiem i zabardzo nie wiem od czego zaczac. Mam komputer Compaq Presario SR1819UK, plyta glowna A8AE-LE, 512 ram- jakis czas temu przestalo dzialac USB na przednim panelu, po kilku dniach przestalo dzialac USB na tylnym panelu. Postanowilem sformatowac kompa i zaladowac windowsa xp sp2 na nowo - USB nadal nie dziala i mam problem z dzwiekiem- zacina i charczy. Nadmienie ze przed formatowaniem mialem oryginalnie utworzona partycje D gdzie bylo cos takiego jak- RECOVERY- teraz juz tego nie mam, nie posiadam rowniez plyty cd do plyty glownej. Prubowalem zaladowac sterowniki ze strony HP Compaq Presario SR1819UK lecz w niczym mi to nie pomoglo. Bardzo prosze o jakies Rady, Sugestie lub pomoc krok po kroku jak zaktywowac to USB. Z gory bardzo dziekuje . moje gg6173106
  • 0

#2 Bulko

Bulko
  • Użytkownicy
  • 43 posts

Posted 12 October 2008 - 21:14

Moim zdaniem USB z przedniego panelu mogło się po prostu odłączyć od płyty głównej, a te z tyłu to już trudniej, bo pewnie są wbudowane w płytę główną więc nie wiem co mogło się stać.
Wracając do przednich wejść: http://www.usbman.co...le_assembly.htm
na stronce masz podane mniej więcej jak podłączyć te kabelki do płyty głównej, stronka jest po angielsku, ale obrazki powinny Cię doprowadzić.
PS. Wejść na płycie głównej szukaj na dole gdzieś, poczytaj przy wejściach bo zawsze wejścia są podpisane, powinno być napisane USB. Takie z pięcioma 'bolcami'. :)

Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłem. xD
  • 0
sZale??stO .!

#3 adamr2610

adamr2610
  • Użytkownicy
  • 3 posts

Posted 12 October 2008 - 21:28

Moim zdaniem USB z przedniego panelu mogło się po prostu odłączyć od płyty głównej, a te z tyłu to już trudniej, bo pewnie są wbudowane w płytę główną więc nie wiem co mogło się stać.
Wracając do przednich wejść: http://www.usbman.co...le_assembly.htm
na stronce masz podane mniej więcej jak podłączyć te kabelki do płyty głównej, stronka jest po angielsku, ale obrazki powinny Cię doprowadzić.
PS. Wejść na płycie głównej szukaj na dole gdzieś, poczytaj przy wejściach bo zawsze wejścia są podpisane, powinno być napisane USB. Takie z pięcioma 'bolcami'. :)

Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłem. xD

Podlaczenie gniazd w kompie sprawdzalem- i nic, natomiast probowalem dodan nowe urzadzenie lecz kreator dodawania sprzetu pokazal mi taki komunikat-"Nie mozna uruchomic tego urzadzenia(kod 10)- sprawdzajac kody wynika ze brakuje jakichs sterownikow , ale jakich nie mam pojecia- te ze strony chapeka nic nie daja. Wielkie dzieki za Twoja sugestie- pozdro
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users