W tym roku idę do nowej szkoły . Chcę iśc do technikum informatycznego . ] no i moje postanowienie noworoczne to uczyć się samemu z tego przedmiotu . ] w podstawówce to tylko rysowaliśmy . ;/ nic nas facetka nie nauczyła . ;/ albo rysowanie albo pozwalała nam grać . ;/ w gimnazjum ? pierwsza klasa to kontynuacja naszych 'rysunków' ;/ potem trochę w Wordzie . ;/ w drugiej klasie informatyki brak ;o ;/ no a teraz ? Exel, exel, exel . i nic nowego . Co muszę umieć żeby we wrześniu nie wyjść na ' oślą głowę ' ? Bo u nas o programie nauczania to raczej mowy nie ma . ;/
Samodzielna nauka . ;]
Rozpoczęty przez pewienktosxd, 01 sty 2011 19:06
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 01 styczeń 2011 - 19:06
Napisano 01 styczeń 2011 - 19:35
Jak chcesz błysnąć na początku, to ucz się jak napisać algorytm (jak chcesz, to poczytaj o tworzeniu algorytmów i narysuj algorytm parzenia herbaty, potem wrzuć go tutaj, sprawdzę, wyjaśnię niejasności etc.) i Pascala, ponieważ głównie o nim będziecie się uczyć w 1 klasie oraz przy okazji poznasz właściwy sposób myślenia potrzebny przy tworzeniu programów. BTW prawdopodobnie nikt nie będzie nic umiał na początku, więc nie martw się tym.
"Nie chcę być bardziej, ani mniej zapamiętany, niż drzewo przy drodze." - S.T.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych