Otóż wczoraj zauważyłam że mam mało miejsca na na dysku c no i sie zaczęło.Wiem jestem głupia itd. no ale zaczęłam usuwać programy i chyba usunęłam nie ten bo nie mam wogóle dźwieku.Tu zaczynam płakać i sie bić w głowe no ale postanowiłam zainstalować to co skasowałam.Pamietam że był taki program Server Pack 2 czy coś takiego no i go instaluje po paru minutach mówi mi że mam nowszą wersje i nie potrzebuje tego.Pewnie usunęłam co innego.Nie wiedzieć czemu to najmniejszy problem.Nie pamiętam dokładnie co robiłam (wiem tylko że cos nie tak zrobiłam z ustawieniami[pulpit prawa klik i tam cos nabroiłam) wyskoczyły mi gigantyczne ikony,pasek ogólnie cały ekran o dobre 20x sie powiekszył wiec jakos udało mi sie pomniejszyc ALE jak otwieram internet to mi ta wielka rozdzielczośc nie znika jak zamkne neta to tak błyśnie na czarno i od nowa mam pulpit w małej rozdzielczości. I nie wiem co zrobić żeby wchodząć na internet strona nie była taka duża(tzn wszystko pasek litery ikony wszystko mam wielkie).Pomóżcie błagam bo oczy mnie juz bola .Co mam zrobić?
[ Dodano: 2010-12-08, 10:06 ]
dodam że mam windows XP
Drodzy koledzy informatycy,pomóżcie :)
Started by justyna669, 08 Dec 2010 10:01
3 replies to this topic
Posted 08 December 2010 - 10:01
Posted 08 December 2010 - 12:48
Zabiłaś mnie no ale do rzeczy. Jeśli zaczyna Ci brakować miejsca najpierw najlepiej samemu pousuwać zbędne rzeczy (używając myszki i normalnie przeglądając zawartość mojego komputera. Jeśli to nie wystarczy to: Start > programy > akcesoria > narzędzia systemowe (czy jakoś tak) > oczyszczanie dysku. Zaznacz tam wszystko i kliknij oczyść (czy ok, nie pamiętam dokładnie ).
Service Pack 2 Ci nie zainstaluje, bo widocznie masz już zainstalowany Service Pack 3. Pamiętasz co usunęłaś, że Ci dźwięk wywaliło?
Co do tego, że masz wszystko wielkie na monitorze. Prawym klawiszem na pulpicie > właściwości > ostatnia zakładka i rozdzielczość (suwak) ustaw tak, żeby Ci odpowiadało.
Kolejna sprawa tego w przeglądarce (ciężko mi sobie to wyobrazić ale może to załatwi sprawę). 2 zakładki wcześniej (od ustawień, również we właściwościach pulpitu) powinnaś mieć coś takiego jak schematy systemu. Ustaw Windows XP standardowy, czy normalny. W zależności jak się to nazywa.
Generalnie polecałbym Ci poprosić znajomego informatyka, aby zrobił Ci format dysku i zainstalował system wraz ze wszystkimi aplikacjami i sterownikami na nowo.
Pisz jakbyś czegoś nie wiedziała.
Service Pack 2 Ci nie zainstaluje, bo widocznie masz już zainstalowany Service Pack 3. Pamiętasz co usunęłaś, że Ci dźwięk wywaliło?
Co do tego, że masz wszystko wielkie na monitorze. Prawym klawiszem na pulpicie > właściwości > ostatnia zakładka i rozdzielczość (suwak) ustaw tak, żeby Ci odpowiadało.
Kolejna sprawa tego w przeglądarce (ciężko mi sobie to wyobrazić ale może to załatwi sprawę). 2 zakładki wcześniej (od ustawień, również we właściwościach pulpitu) powinnaś mieć coś takiego jak schematy systemu. Ustaw Windows XP standardowy, czy normalny. W zależności jak się to nazywa.
Generalnie polecałbym Ci poprosić znajomego informatyka, aby zrobił Ci format dysku i zainstalował system wraz ze wszystkimi aplikacjami i sterownikami na nowo.
Pisz jakbyś czegoś nie wiedziała.
Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W
Duath
Posted 08 December 2010 - 19:03
Mam pytanie. Co mam zrobić jak mi komp się zawiesza i pokazują się 3 paski [ czerwony, zielony i niebieski ] i tak systematycznie się pojawiają. Jak człowiek chce pograć to nie morze bo mu się zawiesił i co mam zrobić? morze wymienić dysk pamięci, dysk RAM? morze kupić nowy komp? pomocy! niech mi ktoś pomorze proszę.
Posted 08 December 2010 - 20:12
jesli masz możliwość to zrób screena (zrzut ekranu), lub zdjęcie i prześlij link na forum. Sprecyzuj w jakim momencie Ci się to pojawia. Żeby było lepiej załóż swój temat.
Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W
Duath
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users