Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hasło w windows XP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kargo

Kargo
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 11 październik 2010 - 17:00

Wczoraj komputer chodził bez problemów, jednakże gdy wieczorem próbowałem go włączyć nagle wyświetliła mi się informacja, że muszę wpisać hasło do mojego konta. Hasła nigdy na tym komputerze nie miałem, system jest stosunkowo świeży (ok 3tyg miałem reinstal xp), i mam antywirusa Avast!. Gdy próbuje się zalogować bez hasła wyskakuj mi komunikat, że logowanie do systemu jest nie możliwe, ponieważ brak dostępu do domeny(moja nazwa profilu i numerki). Próbowałem obejść to wciskając przy ekranie logowania alt+ctrl+delete chcąc zalogować się jako administrator, ale cały czas wyskakuje mi taka sama informacja ... Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ?
  • 0

#2 aim92

aim92
  • Użytkownicy
  • 1502 postów

Napisano 11 październik 2010 - 17:21

Wejdź w tryb awaryjny (F8 przy starcie PC) na admina i sprawdź czy masz hasło. Jeśli tak to je usuń.
Przy okazji zrób screen okna Zabezpieczenia (najlepiej kilka screenow przesuwając wiersze w dół), które znajduje się Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Podgląd zdarzeń -> Zabezpieczenia.
  • 0

#3 przemciok

przemciok
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 12 październik 2010 - 17:57

Jeżeli nie uda Ci się dostać do żadnego z kont na tym komputerze to będziesz musiał się zaopatrzyć w Ophcracka Live CD. Po zbotoowaniu kompa wszystkie hasła będziesz mieć jak na dloni.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych