Jump to content

Photo

komp sie nie chce właczyć, dlaczego?

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 gotchic95

gotchic95
  • Użytkownicy
  • 14 posts

Posted 08 October 2010 - 13:28

Siemka,pisałem juz w tej sprawie ale napisze jeszcze raz wiec to było tak: Pewnego dnia ( :))używałem komputer nagle musiałem go szybko wyłączyć wiec poszedł z listwy czyli z prądu. Po paru godzinach postanowiłem go włączyć a tu nagle nic. Wciskam i wciskam przycisk a ten skur... nic ani be ani me. Odpiąłem all kable z tyłu i dopiłowałem z powrotem i nic,rozkręciłem go każdy kabelek osobno odczepiłem wyczyściłem go i ten skurczybyk nadal nic! Jak go składałem miałem problem z 3 kablami : HDD.led Reset SW M/B sw ale na poprzednim temacie to juz załatwiłem i mysle ze prawidłowo podpiąłem,WIEC JEDNO NORMALNE PYTANIE: DLACZEGO SIE KOMP NIE CHCE ODPALIC! CO MAM ZROBIC ? TYLKO BEZ MIERNIKOW I INNYCH CIULI MUJI :( to tyle czekam na wiele wiele odpowiedzi
  • 0

#2 aim92

aim92
  • Użytkownicy
  • 1502 posts

Posted 08 October 2010 - 13:37

Możesz spróbować odpalić komputer za pomocą śrubokręta. W tym celu musisz zewrzeć na chwilę 2 bolce "Power switch". Jeśli się nie uruchomi to wymień zasilacz.
Dołączona grafika
  • 0

#3 gotchic95

gotchic95
  • Użytkownicy
  • 14 posts

Posted 08 October 2010 - 14:03

tylko ze ja tego kabla power swith nigdzie niemam, mam 3 kable 1 to włacznik 2 to reset a 3 to dioda. pozatym jak to mam zrobic? jestem zielony w tych sprawach :)
  • 0

#4 Mesmerize

Mesmerize
  • Użytkownicy
  • 602 posts

Posted 08 October 2010 - 14:12

Tam, gdzie na rysunku masz power switch, przyłóż śrubokręt tak, aby dotknąć te 2 bolce jednocześnie.
  • 0
"Nie chcę być bardziej, ani mniej zapamiętany, niż drzewo przy drodze." - S.T.
Dołączona grafika

#5 aim92

aim92
  • Użytkownicy
  • 1502 posts

Posted 08 October 2010 - 14:13

Ja nic nie napisałem o kablach tylko o włączeniu komputera za pomocą śrubokręta. Na płycie głównej po prawej stronie u dołu masz zestaw pinów, takie jak na zdjęciu powyżej. Chodzi mi o to abyś zwarł na chwilę 2 piny odpowiedzialne za włączenie komputera czyli "Power switch".
  • 0

#6 gotchic95

gotchic95
  • Użytkownicy
  • 14 posts

Posted 08 October 2010 - 14:48

dotknołem i nic,kable były wpiete tzn te m/b sw reset itp i nie odpaliłem go, bez kabli sie odpali?
  • 0

#7 Mesmerize

Mesmerize
  • Użytkownicy
  • 602 posts

Posted 08 October 2010 - 14:58

Czyli tak jak już wspomniał aim92, zasilacz do zmiany. Chyba, że uszkodziłeś przewód zasilający, podczas wyłączania w ten sposób.
  • 0
"Nie chcę być bardziej, ani mniej zapamiętany, niż drzewo przy drodze." - S.T.
Dołączona grafika

#8 gotchic95

gotchic95
  • Użytkownicy
  • 14 posts

Posted 08 October 2010 - 15:04

drogie takie cos jest?? mam na 300w swój :o a i jak jeszcze mogę sprawdzić zasilacz? rozkrecic i podotykac czy mnie kopnie? :) :( bo 300 to nie tak duzo ;) pozdro
  • 0

#9 aim92

aim92
  • Użytkownicy
  • 1502 posts

Posted 08 October 2010 - 15:11

Zwykle kabel zasilający nie ulega uszkodzeniu po wyłączeniu komputera z listwy, ale warto sprawdzić. Napisz jeszcze jaki masz procesor, grafikę itd, a znajdziemy Ci jakiś zasilacz w rozsądnej cenie.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users