Czy ktoś z Was ma Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych (ECDL)? Gdzie taki certyfikat robiliście? I gdzie można go zrobić we Wrocławiu? Szukałem w necie i znalazłem tylko informacje, ze taki certyfikat można zrobić w Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości. Tutaj jest link do ich strony http://www.wszib.poz...puterowych.html opisują co ten certyfikat weryfikuje i tak sobie myślę, że to są podstawowe zagadnienia znane informatykom, więc czemu by tego nie zrobić. Pytanie czy warto, czy to zwiększy moje szanse na lepszą prace?
certyfikat informatyczny
Started by zielony777, 17 Sep 2010 08:13
1 reply to this topic
Posted 17 September 2010 - 08:13
Posted 17 September 2010 - 09:14
Nie rozumiem dlaczego chcesz zdawać w Poznaniu skoro mówisz o Wrocławiu. A czy warto hmm.. Trudno jednoznacznie odpowiedzieć. Jeśli jesteś informatykiem, to rzeczy z tego kursu powinieneś już dawno wiedzieć. Jeśli nie jesteś, to w CV ten kurs jest dobrze postrzegany przez pracodawców. IMO chyba lepiej zrobić sobie jakieś kursy ze swojej specjalizacji, których poziom naprawdę jest wysoki. Aczkolwiek nie twierdzę, że ECDL jest złe - ba jeśli się dobrze zakręcisz, to być może zostaniesz egzaminatorem ECDL, a to już przyzwoite pieniądze (pół roku temu jeszcze poszukiwali egzaminatorów, jak jest teraz - nie wiem). Osobiście nie posiadam tego kursu i nie mogę Ci powiedzieć, jak patrzą na to pracodawcy z branży IT.
"Nie chcę być bardziej, ani mniej zapamiętany, niż drzewo przy drodze." - S.T.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users