Jump to content

Photo

Ograniczenie czasu na komputerze.

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Yorisan

Yorisan
  • Użytkownicy
  • 3 posts

Posted 14 September 2010 - 18:41

Witam ;) . A więc mam takie pytanko czy jest możliwość (może jakiś program) aby ograniczyć czas działania na komputerze do np. godziny a potem komputer się wyłącza i aby go z powrotem uruchomić trzeba wpisać hasło. ;) Z pewnością nikt nie zrozumie o co mi chodzi ^^" . A mianowicie chodzi mi o to ,że moje uzależnienie mnie przerasta ;) , a chciałabym więcej się uczyć w tym roku, ale niestety komputer mnie przyciąga. A więc czy jest możliwość zrobienia czegoś takiego? Jeśli nie to czy jest może jakieś podobne rozwiązanie ;) . Z góry dziękuje za wszelakie odpowiedzi ;D .
  • 0
?yj z ca??ych si?? i u??miechaj si?? do ludzi, bo nie jeste?? sam...

#2 inzaghi89

inzaghi89
  • Użytkownicy
  • 11 posts

Posted 14 September 2010 - 18:50

Jasne, kup sobie budzik ;). Mija godzina i wyłączasz PC. Jaki ma sens nakładanie jakichkolwiek ograniczeń na siebie samego, zakładając że jest się administratorem i można to wszystko wyłączyć.
  • 0

#3 Yorisan

Yorisan
  • Użytkownicy
  • 3 posts

Posted 14 September 2010 - 19:07

;) ale to nie ja bym znała hasło więc sens jest duży ;)
  • 0

#4 inzaghi89

inzaghi89
  • Użytkownicy
  • 11 posts

Posted 14 September 2010 - 19:27

Nie sprawdzałem, ale Microsoft w pakiecie live ma coś takiego jak "Parental control/kontrola rodzicielska" i generalnie czegoś takiego poszukujesz.

Możesz zobaczyć na dobreprogramy.pl może jest coś takiego, co odpowiadałoby Twoim wymaganiom.
  • 0

#5 seqqes

seqqes
  • Użytkownicy
  • 660 posts

Posted 14 September 2010 - 19:55

Mogę zaproponować Ci ten program: http://www.dobreprog...dows,12320.html
W ustawieniach(gwiazdka->zaawansowane) ustaw "Auto-uruchamianie przy starcie Windows" i jak tylko włączysz komputer klikaj "rozpocznij" i po wyznaczonym czasie komputer powinien się wyłączyć.
  • 0

#6 Yorisan

Yorisan
  • Użytkownicy
  • 3 posts

Posted 15 September 2010 - 18:32

Dzięki mam nadzieje, że mi się uda coś z tego wykombinować ;)
  • 0

#7 Brist

Brist
  • Użytkownicy
  • 20 posts

Posted 11 November 2010 - 23:46

Ciekawe podejście do tematu, udało się? Korzystasz krócej? Pytam bo mnie samemu by się coś takiego przydało a nie jestem przekonany do rozwiązania :)
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users