Jak zmniejszyć rozmiar gifu, żeby nie przestał być ruchomy?
O co mi chodzi dokładnie. A no o to, że chcę sobie wstawić ruchomy gif do podpisu na forum. Wymagana jest wielkość maksymalnie 90x90. Żeby wstawić gif, muszę podać jego adres w sieci, nie mogę tego zrobić np poprzez ImageShack. Zgłupiałam kompletnie. Po pierwsze jak zmniejszyć gif, a po drugie co zrobić, żeby mieć adres w sieci tego pomniejszonego? Czy jak już go jakiś cudem zmniejszę, to muszę go na nowo umieścić w sieci?
Błagam pomóżcie.
[Rozwiązany] Jak zmniejszyć rozmiar gifu?
Started by ausente, 05 Sep 2010 15:54
4 replies to this topic
Posted 05 September 2010 - 15:54
Posted 05 September 2010 - 17:19
Zmniejszyłam, ale nie mogę skopiować pomniejszonego gifu na dysk twardy, żeby go potem wysłać.
Lewym przyciskiem myszy się nie da kliknąć. Jak klikam na obrazek to mi się zapisuje w formie zip. Jak dam wszystkie rodzaje plików i zmienię rozszerzenie na gif to się zapisuje, ale jak chcę otworzyć to pojawia się strona www z obrazkiem czerwonego x.
EDIT: ok, już wszystko gra, nie miałam programu do rozpakowywania zipów.
Dziękuję serdecznie za szybką, miłą i fachową pomoc!
Lewym przyciskiem myszy się nie da kliknąć. Jak klikam na obrazek to mi się zapisuje w formie zip. Jak dam wszystkie rodzaje plików i zmienię rozszerzenie na gif to się zapisuje, ale jak chcę otworzyć to pojawia się strona www z obrazkiem czerwonego x.
EDIT: ok, już wszystko gra, nie miałam programu do rozpakowywania zipów.
Dziękuję serdecznie za szybką, miłą i fachową pomoc!
Posted 06 September 2010 - 09:29
Udało się.
Mesmerize wielkie, przeogromne dzięki!
Mesmerize wielkie, przeogromne dzięki!
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users