Skocz do zawartości

Zdjęcie

PROBLEM z dyskiem przenośnym WD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sandra

Sandra
  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 23 sierpień 2010 - 17:45

Witam, proszę o pomoc!
Robię formata i przekopiowałam wszystko na dysk przenośny WD. Sformatowałam komputer, wszystko ładnie pięknie, chcę przerzucać pliki spowrotem i... niektóre, a raczej większość plików zmieniło mi się w takie coś:
Dołączona grafika
ma to ogromną ilość GB i nie można nic z tym zrobić, ani usunąć, ani skopiować, nic. Ponadto wszystko straciłam. Da się coś z tym zrobić?
Z góry dziękuję za pomoc.
  • 0

#2 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 23 sierpień 2010 - 18:00

nie można nic z tym zrobić, ani usunąć, ani skopiować, nic.

Możesz coś więcej na ten temat napisać?

Ponadto wszystko straciłam.

Jeżeli jest to na dysku to jeszcze nic nie straciłaś.
Jakie to były pliki które są na tym dysku?
  • 0

#3 Sandra

Sandra
  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 23 sierpień 2010 - 18:08

To były pliki muzyczne w większości.
Dodam jeszcze, że mam problem z wtyczką od tego dysku, która czasem odmawia działania, jak np. teraz (dlatego nie mogę sprawdzić dokładnie komunikatu, który wyskakuje, kiedy chcę zrobić coś z tymi plikami) nie wiem czy to może mieć znaczenie, myslę, że raczej nie. Kiedy sprawdzam ile te pliki mają GB pojawiają się jakieś gigantyczne liczby, np. że jeden folder ma 168 gb. Jesli uda mi się coś zrobić z tą wtyczką, podam dokładnie jak wygląda ten komunikat,.
  • 0

#4 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 23 sierpień 2010 - 18:15

Możesz w ogóle dostać się w pierwszy lepszy folder?
Sprawdź czy możesz zmienić nazwę pliku/folderu.
  • 0

#5 Sandra

Sandra
  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 23 sierpień 2010 - 18:19

Niektóre foldery zostały bez zmian, nic się z nimi nie stało. A niektóre zmieniły się w takie pliki. W te foldery, które zostały nienaruszone mogę wejść bez problemu, wszystko normalnie. Mogę wejść także w foldery, w których znajdują się pliki ze zdjęcia. Ale w foldery 'w środku' (takie jak na zdjęciu) już nie. Nie można z nimi zrobić kompletnie nic, więc zmienić nazwy także nie.
  • 0

#6 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 23 sierpień 2010 - 20:22

Sprawdź czy za pomocą tego programu http://www.wrzuc.to/uLABYqOo9.wt uda się odczytać prawidłowo te dane
  • 0

#7 Sandra

Sandra
  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 24 sierpień 2010 - 01:31

udało się podłączyć ten dysk na chwilę. ten program go nie czyta w ogóle, bo w nim jest system plików FAT32 a nie NTFS. daję screeny komunikatów, które wyskakują, kiedy chcę otworzyć, albo cokolwiek zrobić z uszkodzonymi plikami.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
  • 0

#8 Mesmerize

Mesmerize
  • Użytkownicy
  • 602 postów

Napisano 24 sierpień 2010 - 09:38

Z ciekawości - korzystasz z bezpiecznego usuwania?
  • 0
"Nie chcę być bardziej, ani mniej zapamiętany, niż drzewo przy drodze." - S.T.
Dołączona grafika

#9 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 24 sierpień 2010 - 15:03

1. A jak wygląda ten dysk w ''Narzędziach Administracyjnych''->''Zarządzanie Dyskami''?
2. Czy przypadkiem wcześniej ten dysk nie miał nadanej etykiety której teraz nie ma po przeinstalowanym systemie?
3. Otwórz konsole (''cmd'') przejdź na literę tego dysku i wpisz ''dir'' i napisz co nastąpiło.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych